ByeAlex úgy döntött:Kiss Norbi kápolnai Macskaárvaházát támogatja

 

 

Egy heves vármegyei civil szervezetet, a Kápolnán működő Macskaárvaház Alapítványt segíti a jövőben ByeAlex. Az egyik legismertebb és legsikeresebb hazai dalszerző, producer, az X-Faktor zsűritagja, aki 2013-ban az Eurovíziós Dalfesztiválon Malmőben Magyarországot képviselte, ezt közösségi oldalán jelentette be. 

A "Kedvesem" című világszerte ismert sláger szerzője azt írja, hogy a súlyos beteg, mentett, és végül minden orvosi beavatkozás ellenére elpusztult macskája, KIKO  

https://24.hu/elet-stilus/2023/10/16/byealex-mentett-macskaja-kiko-kezeles-betegseg-elpusztult/

emlékére, a róla elnevezett ruhakollekciója (https://www.goldrecord.hu/webshop/byealex-es-a-slepp)  eladásából származó bevétel rá eső részét szeretné rendszeresen az Eger mellett működő macskamentőknek átutalni.

A  ByeAlex és a Slepp nevű zenekar frontembere abban bízik, hogy ezzel hozzájárulhat az alapítvány férőhelyeinek bővítéséhez, és ahhoz, hogy még több beteg, idős állatot gondozhassanak, gyógykezelhessenek. 

- Meglepődtünk és meghatódtunk, amikor ByeAlex munkatársa értesített minket a művész döntéséről, hiszen egy hozzá hasonló népszerű, közkedvelt személyiség esetében nem csak a nekünk juttatott anyagi források, de az állatvédelem népszerűsítése is nagyon jelentős érték - fogalmazott Bóday Csilla a Macskaárvaház Alapítvány titkára, hozzátéve: az idős, beteg, nemritkán, vak, vagy végtaghiányos, aids-es, felv-es, fip-es macskák ellátása speciális gondoskodást, gyógyszerezést,  különleges odafigyelést igényel. Ráadásul őket sajnos sokkal ritkábban sikerül megfelelő gazdihoz örökbe adni. 

- "A Macskaárvaház Alapítvány minden helyisége be van kamerázva, a nap 24 órájában figyelemmel kísérjük állataink életét, délelőttönként pedig a takarítás, etetés, gyógyszeres kezelések zajlanak - fogalmazott Bóday Csilla, hozzátéve: szintén terveik között szerepel egy "szülő és babaszoba" létrehozása is, hiszen gyakran elfordul, hogy szülés előtt álló macskákat kell elhelyeznünk, vagy anya nélkül maradt néhány hetes kölykök életéért kell küzdenünk." Csilla hozzátette: a külső és belső kamerarendszeren és az önkénteseken kívül mentett macskáikra két mentett kutyusuk, Titusz és Nina is vigyáz a nap 24 órájában. 

- Nagyon szép gesztus, és a közel 12 éves közös állatmentő munkánk elismerése is ByeAlex felajánlása - fogalmazott az alapítvány kuratóriumi tagja Kiss Norbi szimulátor világbajnok, ötszörös Európa-bajnok, és hétszeres magyar bajnok autóversenyző, aki hangsúlyozta: a Macskaárvaház Alapítvány kizárólag önkéntes munkán alapuló és működő civil szervezet, semmifajta személyi juttatást, költségtérítést nem kap egyetlens közreműködő sem az állatvédő munkájáért. "Így tudjuk biztosítani, hogy minden pénzadományt, a legkisebbtől a legnagyobbig száz százalékban céljainkra, macskák etetésére, gondozására, orvosi ellátására  fordítunk" - fogalmazott a világhírű magyar autóversenyző, aki lapunknak elárulta: nagyon kedveli ByeAlex dalait, felajánlását pedig - elhunyt cicája miatt - rendkívül megható, a társadalmi felelősségvállalás szempontjából pedig példaértékű gesztusnak tartja. 

- Úgy tudjuk,  ByeAlex hamarosan személyesen is ellátogat a kápolnai Macskaárvaházba, amit természetesen nagyon várunk, hiszen lehetőségünk lesz megmutatni neki eddigi munkánk eredményeit,  és személyesen is megköszönni ezt a nagyszerű gesztust - fogalmazott Bóday Pál a Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi elnöke.