Sea-Doo állatbarát jet-ski nap lesz idén a Tisza tónál és Dunaharasztiban

 

 

Állatbarát jet-ski napot szervez a legendás Sea-Doo jetek  (www.brp.com) hazai importőre, a Jet Power Hungary Kft (www.jetpower.hu) saját bázisán, a Dunaharaszti jet-ski tavon és Sarudon, az Élményfalu területén - tudtuk meg Tóth Árpádtól. A Bombardier szabadidős termékeit a hazai piacon immáron több mint negyedszázada forgalmazó és szervizelő cég kereskedelmi igazgatója elmondta: ezzel az akcióval elsősorban reagálni szeretnének arra a világszerte és hazánkban is terjedő jelenségre, hogy a társállatok (elsősorban, kutyák, de macskák és törpemalacok is) egyre gyakrabban társai, aktív résztvevői a nyári, vízparti családi hétvégéknek, vagy hosszabb nyaralásoknak is. Tóth Árpád hozzátette: egy jet ski vásárlása soha nem szétválasztja, hanem éppen összehozza a családot, hiszen egy ilyen hajó az amatőr versenyzéstől, a kiránduláson át az önfeledt vízi kikapcsolódásig nagyon sokféle célnak megfelel, és ebbe természetesen ma már beletartozik az is, hogy társállataink is kiveszik részüket az élményekben. 
Tóth Árpád példaként említette, hogy van olyan vásárlója a cégnek, akik egy jet ski-t vettek, de azt a család három generációjának közel húsz tagja használja felváltva, ami nem csak fantasztikus dolog, de ha belegondolunk, kifejezetten takarékos megoldás is. 
A szakember példaként említette a Sarudi Élményfalut, ahol éppen a jet-ski kikötő mellett alakították ki a kitűnően felszerelt kutyastrandot, amely az egyik legnépszerűbb Magyarországon. 
Az állatbarát jet-ski napjainkra saját jettel rendelkezőket is várunk, de azokat is, akiknek társállatuk már van, jet-ski-jük viszont még nincsen, viszont szimpatikus számukra a gondolat, hogy állat társukkal is együtt élvezzék ezt a különleges vízi sport és túra eszközt. 
- Természetesen van néhány fontos szabály és praktika, amely a társállat számára bizonyosan élvezetessé, de biztonságossá is teszi a jetezés, ezért tervbe vettük, hogy felkérjük a vízirendészet szakembereit arra, hogy segítsenek eligazodni abban, miként lehet nem csak élvezetes, de szabályos is a társállattal jet- skizés" - fogalmazott Tóth Árpád. 
A sarudi és dunaharaszti-i állatbarát jet-ski napra természetesen meghívjuk az állatvédőket is, a Noé Állatotthon, a Szurkolók az állatokért mozgalom és a Macskaárvaház szakembereit. Cégünk évek óta igyekszik segíteni állatvédelmi törekvéseiket, most viszont szeretnénk majd megkérni őket: beszéljenek arról, mire kell odafigyelni, hogy az egész családnak, így a társállatnak is felhőtlenül boldogan teljen egy jet-skizéssel egybekötött családi vízparti nyaralás. 
Tóth Árpád arra is felhívta a figyelmet, hogy az "állatfelszerelés ipar" is gyorsan reagált arra az örvendetes tendenciára, hogy egyre többen állat társaikkal is megosztják vízparti nyaralásukat, így kitűnő vízi  biztonsági, kiegészítő felszerelések is elérhetőek kutyák, macskák, törpemalacok számára. Valószínüleg Dunaharasztin, a Jet Power Hungary bázisán és exkluzív bemutatótermében mi magunk is forgalmazni fogunk ilyeneket, hiszen célunk, hogy aki a jet-skizés semmihez sem hasonlítható fantasztikus élménye mellett  dönt, az minden kiegészítő felszerelést és szolgáltatást is elérjen nálunk.  
A kereskedelmi igazgató azt is hozzátette: állatbarát jet-ski napjaikról természetesen nem fog hiányozni Kiss Norbert ötszörös Európa-bajnok autóversenyző sem, hiszen ő nem csak évek óta cégünk márkanagykövete, de aktív állatvédő és több mentett állat gazdája is.