Ügyészségi hírek

 Az Egri Járási Ügyészség gyorsított eljárásban – a bűncselekmény elkövetésétől számított két hónapon belül – állította bíróság elé azt a távolsági autóbuszjáratot vezető férfit, aki ittasan ült a volán mögé. 
Az ügyészség bíróság elé állította azt a buszsofőrt, aki járművével idén januárban, reggel hét óra előtt pár perccel – a reggeli csúcsforgalom kezdetén – az egri autóbuszállomásról ittas állapotban indult útnak a kb. 26 km távolságra lévő Balaton településig. Az adott járaton a vezetőn kívül három utas tartózkodott. A férfit a rendőrök nem sokkal az indulás után, még a városon belül megállították, majd vele szemben intézkedtek, így derült fény a buszvezető ittasságára. 
 A vádhatóság az autóbusz vezetőjét ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt állította az Egri Járásbíróság elé. 
 A járásbíróság a váddal egyezően állapította meg a tényállást és a férfi büntetőjogi felelősségét, ezért vele szemben 1 év szabadságvesztést szabott ki, melynek a végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette. A bíróság a sofőrt 4 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől. A döntéssel szembeni jogorvoslati nyilatkozattételre az ügyészség, a vádlott és a meghatalmazott védő is 3 munkanapot tartott fenn, ezért az ítélet nem jogerős. (Ügyészség)
 

Oszd meg ezt a cikket!