Ügyészségi hírek

 Az Egri Törvényszéken emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény elkövetése miatt folyamatban lévő büntető eljárásban a bíróság 2024. február 7. napján előkészítő ülést tartott, amely elhalasztásra került a vádlott meg nem jelenése miatt – ezt közölte a heol.hu-val Hoszné dr. Nagy Tímea bíró, a törvényszék sajtószóvivője.
 A bűncselekménynek két sértettje is van a vádiratba foglaltak szerint. Magának az emberölési kísérletnek a vádlott egy távoli ismerőse, akinek korábban éveken át az élettársa volt a vádlott jelenlegi párja, a büntetőeljárásban jelenleg tanúként részes nő.  
 A tanú révén a vádlott és a megtámadott férfi konfliktusban álltak, ellenszenvet éreztek egymás iránt  – rögzíti a vádirat.  A sértett otthonában együtt italozott a másodrendű sértettel, amikor a vádlott és a tanú megjelentek. A férfinél egy 1,5 méter hosszú vascső is volt, ezzel és egy „Megöllek!” felkiáltással betoppanva bántalmazta előbb a párja egykori élettársát, majd annak ivócimboráját.
 Az orvosszakértői megállapítás szerint az elsőrendű sértett a bántalmazás következtében nyolc napon túl, a másik megtámadott nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett el. (heol.hu)
 

Oszd meg ezt a cikket!