Ügyészségi hírek

 A Büntető Törvénykönyv szerint visszaeső a szándékos bűncselekmény elkövetője, ha korábban szándékos bűncselekmény miatt végrehajtandó szabadságvesztésre ítélték, és a büntetés kitöltésétől vagy végrehajthatósága megszűnésétől az újabb bűncselekmény elkövetéséig három év még nem telt el.

Az Egri Járási Ügyészség egy ilyen – többszörös visszaesőnek minősülő – férfival szemben emelt vádat.

A vád tárgya súlyos testi sértést okozó bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntette.

A vád szerint a férfi 2020 őszén Csány és Hort között haladt autójával. A vádlott úgy ült a volán mögé, hogy a szervezetében kábítószer, új pszichoaktív anyag és különféle gyógyszer is volt, melyektől bódult állapotba került. A férfi egy balos kanyarban állapotba miatt nem tudta a kocsit az úton tartani, így az árokba borult, majd egy beton kerítésoszlopnak ütközött. A balesetben az egyik utas súlyos sérüléseket szenvedett. A vádlott és egy másik utas könnyű sérülésekkel megúszták az ütközést.

Az Egri Járási Ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság az előkészítő ülésen ítélje két év három hónap szabadságvesztésre az elkövetőt, amennyiben a bűnösségét a váddal egyezően beismeri. Emellett a vádhatóság a terhelttel szemben közügyektől eltiltás és járművezetéstől eltiltás kiszabására is indítványt tett.

A járási ügyészség azt is indítványozta, hogy a bíróság kötelezze a vádlottat az egy millió forintot meghaladó bűnügyi költség megfizetésére. (Ügyészség)

Oszd meg ezt a cikket!