Ügyészségi hírek

Az Egri Járási Ügyészség most egy ilyen – és más – bűncselekmény miatti ügyben emelt vádat. 

A vád lényege szerint a különös és többszörös visszaeső férfi 2022 telén, az egri kórházban várakozott – ellátásra várt –, amikor felfigyelt arra, hogy a sértett átadta pénztárcáját feleségének, aki elment innivalót venni. A nő a vásárlás után a pénztárcát a saját kabátja zsebébe tette és leült egy székre. A vádlott ekkor a nő mellett helyet foglalt, majd észrevétlenül a sértett felségének kabátzsebébe nyúlt és kivette onnan a kifigyelt pénztárcát, benne egy bankkártyával. A vádlott az orvosi ellátását követően, de annak eredményét meg nem várva távozott az intézményből. 

A férfi röviddel ezután a jogtalanul megszerzett bankkártyával többször sikeresen, továbbá kétszer sikertelenül vásárolt, összesen majdnem 30.000 forint kárt okozva.   

Az Egri Járási Ügyészség vádiratában mértékes indítványt tett arra az esetre, ha a férfi a vádirattal egyezően beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról. Az ügyészség az elkövetővel szemben két és fél év szabadságvesztés és három év közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta. 

Az Egri Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelője egészségügyi foglalkozást szervezett pénteken az Egri Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon.
A foglalkozáson a hivatásos, a bélapátfalvai önkormányzati, illetve az önkéntes tűzoltók összesen huszonhatan vettek részt. Az elméleti részben Sas Dániel tűzoltó alezredes beszélt arról, hogy a tűzoltás és a műszaki mentések során milyen alapvető egészségügyi beavatkozásokra lehet szükség a mentők kiérkezése előtt. A tűzoltók legfontosabb feladata az emberi élet mentése, ezért fontos, hogy az alapvető elsősegélynyújtás mozzanatait is gyakorolják a beavatkozó állomány tagjai. A gyakorlati oktatást Keskeny Attila tűzoltó zászlós, az egri tűzoltóság Disaster Medic képzéssel rendelkező vonulós tűzoltója tartotta. A zászlós bemutatót tartott a csecsemők légútjainak biztosításáról, a kisgyermekek újraélesztéséről, illetve a különböző kötésekkel, kötszer típusokkal és vérzéscsillapító módszerekkel is megismerkedhettek a részvevők. A kárhelyszíni elsősegélynyújtó iránymutatásait követve mindenki a gyakorlatban is kipróbálhatta a bemutatott módszereket. Egy káreset során előfordulhat, hogy a tűzoltók elsőként kerülnek kapcsolatba a bajbajutottakkal, sérültekkel. Ezért is van nagy szükség a hivatásos és az önkéntes tűzoltóságok állományában magas felkészültségű egészségügyi ismerettel rendelkező tűzoltókra, hiszen minél hamarabb meg tudják kezdeni az életmentést, annál nagyobb esély van a túlélésre. (Ügyészség)

Oszd meg ezt a cikket!