Ügyészségi hírek

Bíróság elé állította az Egri Járási Ügyészség azt a büntetett előéletű 60 éves férfit, aki kifosztott egy idős, beteg embert Egerben a Pyrker téri országzászló közelében.

Az eset idén, október 2-án kora délután történt. Ekkor a hajléktalan gyanúsított egy ismerősével borozgatott a tér egyik padján ülve, mikor hozzájuk lépett az arra sétáló 90 éves bácsi, aki megkérdezte tőlük a pontos időt. Ezt kihasználva a terhelt beszélgetést kezdeményezett, érdeklődött a sértett családja felől, mire a jóhiszemű ember elővette az irattárcáját, hogy fényképeket mutasson az ittas gyanúsítottnak. Ő azonban kikapta az irattartót beszélgetőpartnere kezéből, átkutatta, aztán pedig zsebre vágta azt, majd elindult a közeli gyalogátkelőhely irányába. A sértett megpróbálta ugyan visszatartani, de erre egészségi állapota miatt nem volt képes. Ezért segítségért kiáltott, melyet meghallott egy közelben tartózkodó, civilben éppen arra sétáló rendőrnő, aki nyomban szolgálatba helyezte magát, igazoltatta és elfogta a tettest, majd átadta őt a hamarosan kiérkező kollégáinak.

Az ügyészség kifosztás bűntette mellett közokirattal, valamint készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétségével vádolta a tetten ért férfit.

A tárgyaláson a bíróság 2 év, végrehajtásában 4 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte az elkövetőt, akinek emellett elrendelte a pártfogó felügyeletét is.

A döntés nem végleges, mivel az ellen az ügyész a vádlott terhére, végrehajtandó szabadságvesztés kiszabása érdekében fellebbezést jelentett be.  -tudatta; Dr. Konkoly Thege László, sajtószóvivő ügyész.
 

Oszd meg ezt a cikket!