Ügyészségi hírek

 Az Egri Járási Ügyészség a napokban állított bíróság elé egy nőt, aki 2023 nyarán házkörüli munkára ajánlkozott egy nyolcvannyolc éves siroki férfinak. A nő ősszel felmérte az ingatlant, megfigyelte a férfit, megismerte a napirendjét, majd október közepén lopási céllal bement a házba, ahol értékek után kutatott és 150. 000 forint vett magához, amikor meglepetésére a sértett hazaért. A nő és a férfi között dulakodás alakult ki, de a nő fizikai fölényét kihasználva a sértett kezét hátra csavarta, majd a zsebéből további 150.000 forintot vett el. A gyanúsított elszaladt a házból, de a sértett segélykiáltását egy járókelő meghallotta, aki a gyanúsítottat a rendőrök kiérkezéséig feltartotta.

 

 A járási ügyészség a bűncselekmény elhárítására koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével vádolta a korábban büntetett nőt.

 

 A járásbíróság az ügyészség feljegyzésében foglaltakkal egyezően állapította meg a tényállást és a nő büntetőjogi felelősségét, ezért vele szemben 6 év 4 hónap szabadságvesztést és 7 év közügyektől eltiltást szabott ki. A bíróság döntésével szemben a vádhatóság a vádlott terhére, a büntetés súlyosítása végett fellebbezést jelentett be. Az ítélet ellen a terhelt és védője is fellebbezett – felmentés és enyhítés miatt –, ezért a döntés nem jogerős. (Ügyészség)

Oszd meg ezt a cikket!