Ügyészségi hírek

 Börtönbe mehet a rendőröket nyílpuskával fenyegető fiatal
 Felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettében marasztalta el a Füzesabonyi Járásbíróság azt a cselekmény idején a 21. életévét még be nem töltött férfit, akit  két év börtönbüntetéssel sújtott. A büntetés kiszabásakor a bíróság figyelembe vette a vádlott fiatal felnőtt korát, illetve, hogy tényleges erőszak nem történt, csak az azzal való fenyegetés valósult meg. 
 Az ítéleti tényállás szerint a vádlott a bűncselekményt egy reggeli órán saját lakhelyén tartózkodva követte el. Megjelent nála a rendőrség két tagja azért, hogy egy nyomozásban őt ismételten tanúként idézzék, mivel a korábbi idézésekre nem jelent meg.
 A rendőrök érkezésekor a vádlott telefonhívást kapott, melyet fogadott és olyan kijelentést tett, hogy amennyiben körzeti megbízott is megjelenik a helyszínen, akkor őt lelövi. Be is ment ezután a házba majd a kezében egy távcsővel felszerelt nyílpuskával jelent meg. A nyílpuskát célzásra emelte, majd a nyílpuskát a rendőrökre irányítva tartotta.
 A vádlott magatartásával, olyan fenyegetést jelentett, mely a rendőröket jogszerű eljárásukban akadályozta, az intézkedést befejezni nem tudták. 
A vád szerint cselekményt 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni a törvény, s ennek az alsó mértékét szabta ki az elsőfokon eljáró bíróság. Az ügy ugyanakkor nem kerül felsőbb bírói tanács elé, hiszen mind a vádlott és védője, mind pedig az ügyész tudomásul vette az ítéletet, így az jogerős.-tudatta az Ügyészség.

Oszd meg ezt a cikket!