Téli robogózás a NIU kiegészítőivel

 

Nem kell, hogy a hűvösebb idő elriasszon a kétkerekű közlekedéstől. Akár az üzemanyag és a parkolódíjak megspórolása a cél, akár a könnyebb, gyorsabb közlekedés, a NIU okosrobogók előnyeiről ilyenkor sem kell lemondanod. Összegyűjtöttük azokat a praktikus kiegészítőket, melyekkel komfortosan közlekedve tolhatod ki a robogós szezont.

 

Az őszi idő beköszöntével sokan leteszik addig örömmel használt robogójukat és visszaülnek az autóba, vagy a tömegközlekedésre - azokra a közlekedési módokra tehát, amiktől a robogójukkal szabadulni igyekeztek. Nem kell azonban kötelezően így tenni, az ősz, sőt a tél beköszöntével is tudsz robogózni, ráadásul kényelmesen. Ha továbbra is az utcai ruházatot preferálnád és nem szeretnél vastag, sokszor kényelmetlen, decens megjelenésre egyáltalán nem alkalmas téli motorosruhákba öltözni,akkor ezek a kiegészítők neked valók.

Robogós kötény, lábtakaró

A bélelt motoros nadrágok kiváló helyettesítője a lábtakaró, vagy robogós kötény. Mellkastól bokáig betakarnak és védenek az esőtől és a hideg menetszéltől. Kívülről erős kordura anyagból készülnek, belül puha, meleg bélés segít a menet közbeni komfortot fenntartani. A robogós kötényt a nyakadba és a derekadra rögzítve viselheted, használat után el lehet tenni a robogó dobozába, az otthoni vagy munkahelyi szekrénybe. A lábtakarót viszont a robogóra tudod felrögzíteni pántok segítségével, így nem kell minden alkalommal fel-és levenni. MIndkét megoldás remekül használható akár alkalmi, akár rendszeres utakra.

Szélterelő plexi

A hideg idő elleni védekezés másik hatékony eleme egy NIU robogós szélvédő. A nyakat, felsőtestet és arcot közvetlenül érő hideg menetszél lehető legkellemetlenebbé tudja tenni még a rövidebb utakat is. Egy jól beállított plexi viszont mindezt felfogja előled, így jóval kevesebb réteg ruhára lesz szükséged ugyanolyan időjárási körülmények között. A különböző NIU modellekhez különböző szélvédők tartoznak, így minden NIU tulajdonos megtalálja a neki tetsző kivitelt. 

 

Kormánykesztyű

A kormánykesztyű, vagy másik nevén kézzsák sokszor elfelejtett, pedig igen fontos eleme a hűvös időben való robogózásnak. Az átfagyott kezek az egészségügyi kockázat mellett nemcsak a megérkezés után kellemetlenek, ám a vezetésbiztonságot is nagymértékben rontják. A kormánykesztyű viszont még rossz időjárási körülmények között is szárazon és melegen tartja a kezedet. A jobb modellek a kormányhoz rögzíthetők, így nemcsak a hideg ellen védik a te kezedet, hanem az enyves ezek ellen is magukat.

 

 

Ülésvédő huzat

Ha otthon vagy útközben a szabadban parkol a robogód hosszabb-rövidebb ideig, könnyen előfordulhat, hogy vizes, nyirkos, hideg lesz az ülése. Ez ellen tehetsz egy egyszerű, ám praktikus ülésvédő huzattal, mely a NIU M, N és U szériáihoz is elérhető. Ha pedig a szabad ég alatt tartod javarészt a robogódat, akkor érdemes beszerezni a védelme érdekében a NIU erős, vízhatlan gyári takaróponyváját.

Oszd meg ezt a cikket!