Szakmai értekezlet

 

A téli rendkívüli időjárásra történő felkészülés jegyében kedden szakmai értekezletre hívta meg a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a vármegye illetékességi területén található közüzemi szolgáltatók és együttműködő szervezetek képviselőit.

A szakmai napot Zelei László tűzoltó alezredes, iparbiztonsági főfelügyelő nyitotta meg, kiemelve, hogy napjainkban különösen fontossá vált az ellátásbiztonság. Elismerte a közüzemi szolgáltatók ez irányú áldozatos erőfeszítéseit és kihangsúlyozta, hogy a szervezetek közötti jó kapcsolatnak köszönhetően a közelmúltban számos téli időjáráshoz kapcsolódó eseményt sikerült közös erőfeszítéssel gyorsan és hatékonyan felszámolni. Az egyeztetésen részt vettek a az MVM Émász Áramhálózati Kft., az Észak-magyarországi Regionális Vízművek Zrt., a Heves Megyei Vízmű Zrt., a Magyar Közút Nonprofit Zrt., a Városgondozás Eger Kft., az MKIF Infrastruktúra Üzemeltető Zrt. Káli Mérnökség és az EVAT Egri Vagyonkezelő és Távfűtő Zrt. vezetői, illetve képviselői, továbbá Eger és Gyöngyös települések közbiztonsági referensei.

A katasztrófavédelmi feladatok áttekintését követően a meghívott szervezetek képviselői röviden ismertették a téli felkészülés során végrehajtott feladataikat, az esetleges védekezéshez rendelkezésre álló technikai és humán erőforrásaikat. Megosztották az idei évben kialakult jelentősebb káresetek tapasztalatait, valamint a tervezett fejlesztéseket, előre látható szervezeti változásokat. A szakmai nap végén az alezredes megköszönte a jelenlévőknek az eddigi közreműködést és káreseményektől mentes telet kívánt mindenkinek. - tudatta a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Oszd meg ezt a cikket!