Rendőrségi hírek

 A Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival közösen 2023. december 19-én délelőtt visontai otthonában fogták el azt a 24 éves férfit, aki üzletszerűen elkövetett csalással gyanúsítható.
 A férfi a közösségi média egyik hirdetési oldalán kínált eladásra műszaki cikkeket és szerszámgépeket a piaci árnál jóval olcsóbban. Bevett módszere szerint az óvatlan vevőktől kisebb-nagyobb összegek előzetes átutalását kérte, azonban azt követően nem küldte a kért árut, és elérhetetlenné vált.
 Az eddigi adatok alapján a férfi 2023 januárja óta végezte bűnös tevékenységét az online térben, több száz vevőt megkárosítva.
 A nyomozók őrizetbe vétele mellett hallgatták ki a gyanúsítottat, továbbá kezdeményezték letartóztatását, melyet a bíróság december 21-én elrendelt.
A rendőrség a Mátrix Projekt keretében kiemelt figyelmet fordít az online térben elkövetett csalások felderítésére. Az ilyen bűncselekmények megelőzéséről hasznos információk, aktualitások, tanácsok a KiberPajzs oldalán találhatók. (police.hu)

Oszd meg ezt a cikket!