A MINDENRE ELSZÁNT SPORT CROSSOVER - GSX-S1000GX

 

 

A superbike szintű teljesítmény, az optimalizált kényelem, a kifinomult irányíthatóság és az okostelefonos csatlakoztathatóság az, amit a prémium kategóriájú Sport Crossover kínál. Az Új GSX-S1000GX egyszerre teszi élvezetessé a túrázást, a mindennapi közlekedést, és a változatos útfelületeken való kiegyensúlyozott motorozást, funkcionalitásai között pedig elsőként jelenik meg Suzuki modellben az elektronikus felfüggesztés, de nem csupán ez a legkiemelkedőbb erénye.

A GSX-S1000GX arra termett, hogy izgalmas vezetési élményt és egyben tökéletes teljesítményt nyújtson. A GSX-R1000 modellekből örökölt nagyteljesítményű, 999 cm3-es, soros négyhengeres erőforrás győzelemre született, az utcára hangolt erőforrás pedig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt úgy a dinamikus motorozás, mint a hosszú távú túrák során.

Az agresszív superbike stílus éles vonalai és a minden részletre kiterjedő tervezés egyben az eleganciát és a kifinomultságot szimbolizálja.

A függőlegesen egymásra helyezett kompakt hatszögletű LED-es fényszórók és az idomokat pengeszerűen metsző helyzetjelző lámpák egyedülálló megjelenést kölcsönöznek, miközben a velük szoros egységet alkotó, állítható szélvédő és a kézvédő is hozzájárul az optimális szélvédelemhez, együttesen pedig növelik a modell aerodinamikai hatékonyságát. A markáns segédváz, az utas ülésének síkjában futó kapaszkodóval integrált csomagtartó és a LED-es hátsó lámpa áttetsző burkolata pedig a részletek esztétikumát növeli.

A GSX-S1000GX fejlett elektronikus vezérlőrendszerei között új technikák jelennek meg. A fejlett Suzuki motorok részét képező Intelligens Vezetési Rendszer (S.I.R.S), a Suzuki Vezetésimód-választó (SDMS), a mozgáskövető fékrendszer (Motion Track Brake System), A Suzuki kipörgésgátló rendszer (STCS), a csúszókuplung (SCAS) a lejtmenetvezérlő, a kétirányú gyorsváltó rendszer és a sebességtartó automatika mellett, olyan fejlett rendszerek jelennek meg, mint például a:

  • Suzuki fejlett elektronikus felfüggesztés (SAES), amely akár a változatos vagy rosszabb minőségű útviszonyoknak megfelelően avatkozik közbe (Suzuki lebegő futóművezérlés – SFRC), továbbá optimalizálja a felfüggesztés beállítását a sebesség függvényében (Suzuki sebességfüggő vezérlés – SVDC), valamint a fékezés során fellépő csillapító erőt is képes szabályozni az ideális dőlésszög megtartásának érdekében (Suzuki lassuláscsillapítás-szabályozás – SDDC)
  • Aktív csillapítás szabályozás (ADC) amely a fejlett elektronikus felfüggesztés (SAES) segítségével négy elektronikusan vezérelt csillapítási módot („H”- kemény, „M” - közepes, „S” lágy és „U” - testre szabható felhasználói beállítást) kínál. A testre szabható felhasználói módban az első és a hátsó csillapítás egymástól függetlenül ±3 lépésben állítható a kemény, közepes vagy lágy üzemmód kiválasztásával.
  • Suzuki közúti adaptív stabilizátor (SRAS) a  Suzuki Vezetésimód-választó rendszerrel együttműködve érzékeli az útminőségből fakadó egyenetlenségeket, így a normál útviszonyoktól eltérő útfelületen automatikusan aktiválja a Suzuki lebegő futóművezérlés (SFRC) rendszert, komfortosabbá téve ezáltal a motorozást.
  • Intelligens vezérlés (TLR) amely a Suzuki kipörgésgátló rendszerrel (STCS) együttműködve olyan funkciókat kínál, mint az első kerék elemelkedésének korlátozása az erőteljes gyorsulás biztosítása mellett, valamit az aktív csúszásvédelem és nyomaték vezérlés, amely első ízben jelenik meg Suzuki modellben. A háttérben működő vezérlőrendszer a dőlésszög és a kerék sebességének adataiból határozza meg a maximális kimeneti nyomatékot.
  • Választható automata hátsó felfüggesztési mód, amelyben a rugóelőfeszítés elektronikus vezérlése 4 üzemmódot kínál. Az AUTO üzemmód mellett a terhelésnek megfelelően önállóan is szabályozható a rendszer.

Az 6.5 hüvelykes színes TFT LCD multi-információs kijelző bal oldalán egy USB-port segíti az elektronikus eszközeink töltését, valamint az okostelefon (iOS és Android™) csatlakoztathatóságát. A GSX-S1000GX kijelzőjén keresztül így akár a telefonban tárolt névjegyek, naptár, zene és térkép alkalmazások tartalma is elérhető. A nappali és éjszakai üzemmódot is kínáló tükröződésmentes kijelző, bármilyen napszakban kiváló megjelenítést biztosít, amely nemcsak a motor összes rendszeréről és beállításáról tájékoztatja a motorost, de valós idejű üzemállapot-információkat nyújt és számos egyéni beállításokat is kínál.

A GSX-S1000GX-hez kapható extra tartozékok gazdag kínálatának köszönhetően egyéni stílusra formálható a modell, illetve növelhetjük annak funkcionalitását. A kiegészítők között szinte minden megtalálható, amivel az utazás komfortját, vagy az irányítás kényelmét növelhetjük, így akár alacsony és prémium ülés, a motor színében fényezett oldaldobozok, alacsony szélvédő, középtámasz, öntött alumínium fék és kuplungkar, tanktáskák, markolatfűtés és számos további kiegészítő is elérhető. A GSX-S1000GX három színt kínál: Metallic Triton Blue (YSF), Glass Sparkle Black (YVB), Pearl Mat Shadow Green (QU5)

A technikai felszereltség személyre szabhatóságának élménye és a radikális Sport Crossover dizájn, minden eddiginél határozottabban sugallja a teljesítmény és funkcionalitás egységét.

 

Oszd meg ezt a cikket!