Megalakulásának 30. évfordulóját ünnepelte az Egri Tanító- és Tanárképzős Öregdiákok Baráti Köre

Az elmúlt 30 év meghatározó pillanatairól, a Líceum Kiadó korábban megjelent kötetéről, valamint az első találkozók emlékeiről is szó esett az Egri Tanító- és Tanárképzős Öregdiákok Baráti Körének november 21-i összejövetelén. Ekkor ünnepelték ugyanis a prepások a szervezet megalakulásának 30. évfordulóját. Az elnök, Osváth Péter elárulta, egy új könyv kiadásán dolgoznak, amely az elmúlt 15 év történéseit is magába foglalja majd. Érdekességképpen elmondta, a kezdetekkor 66 tagot számlált a baráti kör, jelenleg pedig közel 90 érdeklődőt vonzanak a havonta megrendezett programok.

Az egybegyűlteket Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona köszöntötte a Líceum Könyvtártermében. Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem rektora úgy fogalmazott, régen a tanító volt a mérce, a tudás szimbóluma, annak legfőbb birtokosa. Mára azonban a tudás fogalma átalakult, annak megszerzéséhez a forrás bővült, az információk mennyisége hatalmasra duzzadt. Átalakultak a társadalmi viszonyok, változtak az elvárások az iskola, a pedagógus felé. Kiemelte, mennyi kitartás, munka, odafigyelés, kreativitás és türelem kell ahhoz, mire a nyers gyémántból igazi drágakő lesz.
Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona elmondta azt is, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem fő profilja a pedagógusképzés, melynek fejlesztésében is meghatározó, országos szerepet tölt be az intézmény. Ebből a célból indult el ugyanis 2018-ban a Komplex Alapprogram, amely élményalapú oktatást tesz lehetővé mind a pedagógusok, mind pedig a diákok számára.
A rektor gondolatait azzal zárta, a baráti kör tagjai jó példaként szolgálnak  a mostani végzősök számára, hogyan lehet méltón, örömmel és nagy szeretettel formálni a rájuk bízott fiatalokat. 

https://uni-eszterhazy.hu/

Oszd meg ezt a cikket!