Májusban lehet pályázni a húsmarha állatjóléti támogatásra

 

A KAP ST agrár- és vidékfejlesztési pályázatainak ütemterve szerint áprilisban meghirdetik és várhatóan május elejétől lesz pályázható a húsmarha állatjóléti támogatás. Az állattartóknak három kötelező előírást kell teljesíteniük, emellett további négy választható elemmel bővíthetik a támogatott vállalásaikat.

A támogatás célja a húsmarhaállományok jólétének, tartási, takarmányozási és higiéniai körülményeinek javítása. A felhívás mellékletében felsorolt húsmarhafajtákhoz tartozó, 7 hónapnál idősebb, nőivarú egyedekre vehető igénybe jelentős mértékű (50-100 ezer forint/egyed/év) támogatás.
A nagyobb adminisztrációs munkáért és a többletvállalásokért cserébe a húsmarhatartók jelentős összegű támogatáshoz tudnak jutni.
Ki igényelhet támogatást?
A támogatást olyan húsmarhatartók vehetik igénybe, akik naprakészen vezetik a telepi és a központi nyilvántartásukat, emellett megfelelnek az állatjóléti előírásoknak. A pályázóknak rendelkezniük kell FELIR-azonosítóval, a TIR-ben az állatok tartójaként kell szerepelniük, valamint a jelölési és nyilvántartási szabályokat be kell tartaniuk. Az ENAR-, TIR-nyilvántartások ellenőrizhetők online otthonról és bárhonnan, amit a támogatás benyújtása előtt célszerű megtenni. (infostart)
 

Oszd meg ezt a cikket!