Magyarországon is lehetnek rendőrségi Can-Am Spyderek?

 

Egyesült Államok, Kanada, Németország, Dubai, Románia, Franciaország. Csak néhány állam azok közül, ahol évek óta rendszeresítve van a rendőri egységek jármű flottájában a Can-Am Spyder nevű háromkerekű, 1300 köbcentis, bivalyerős Rotax motorral hajtott, különleges jármű.

 

 

 

Sokak szerint a motorozás számos fontos előnyét egyesíti az autók biztonságával. A modell hazai, és külföldi rajongói fórumain elterjedt a hír, miszerint hamarosan a hazai rendőri szervek is rendszeresítenek flottájukba ezekből a különleges - és különleges képességekkel rendelkező - járművekből.

 

- A hír azon része teljes mértékben fedi a valóságot, hogy modellkínálatunk egyik ékköve, a Can-Am Spyder F3 kifejezetten gyárilag felkészített, úgynevezett "Police Edition" nevű különleges változata valóban a világ több mint egy tucat államában teljesít rendőrségi szolgálatot, ráadásul mind a polgárok, mind a rendőrök teljeskörű megelégedésére - mondja Tóth Árpád.

 

A Can-Am Spydert, valamint a Can-Am és a Sea-Doo, vagyis a BRP cégcsoport  (brp.com) márkáit, itthon közel negyed százada forgalmazó Jet Power Hungary Kft (www.jetpower.hu) kereskedelmi igazgatója azonban hozzáteszi: az egyelőre csak egy meggyőződése szerint jó ötlet szinten vetődött fel, hogy esetleg a hazai rendőri szervek illetékes szakembereivel is teszteltetnénk ezeket a fantasztikus járműveket, majd hozzáteszi: "Egyelőre éppen a németországi, romániai, dubai és Egyesült Államokbeli importőr kollégáktól gyűjtöttük be azokat az információkat, amikkel ők ezeknek a rendőrségi használatban lévő Can-Am Spyderekkel kapcsolatosa rendelkeznek.

 

 

Tóth Árpád kiemelte: a rendőrségi motorkerékpárok döntő többsége a világban BMW, Yamaha, Harley-Davidson, így igen magas a léc, amit egy ilyen összehasonlításban meg kell ugrani. A Jet Power Hungary kereskedelmi igazgatója a külföldi kollégáktól eddig kapott visszajelzésekből azt emelte ki, hogy a járművet használó rendőrök és feletteseik leginkább a megbízhatóságát, a biztonságát, és bizonyos speciális feladatok, mint például a rendezvénybiztosítás, a felvezetés, az adminisztrációt is igénylő feladatok, vagy a hosszú távú figyelés-járőrözés során adtak kimagasló értékelést a Spyder-ekről, amelyeken szerintük "sokkal biztonságosabb, kevésbé fárasztó és stresszmentesebb" az egész napos terepmunka.

Az is kiderült: a Can-Am Spyder Police Edition, ahol megjelenik, ott rendkívül pozitívan hat a rendőr-állampolgár kapcsolatra, hiszen szinte mindenki intenzív és pozitív érdeklődéssel fordul a különleges villogós három kerekűhöz és vezetőjéhez.

 

 

Tóth Árpád azt is elmondta: büszke arra, hogy itthon Magyarországon a a Jet Power Hungary Kft-nek immáron sikeres együttműködése van a rendőrséggel, hiszen először a Tiszai, majd a Dunai vízirendészet jet.ski flottáját is az általuk forgalmazott Sea-Doo modellekkel újították meg a hatóságok, akik már videót is készítettek arról, mennyire megkönnyíti és megnöveli munkájuk hatákonyságát, eredményességét a Sea-Doo egyik legstabilabb és legerősebb csúcsmodellje.

Tóth Árpád hozzátette: arra különösen büszke, hogy a Can-Am Spyderrel ellentétben, a Sea-Doo modellnek még csak nem is volt kifejezetten gyári fejlesztésű "police" verziója, így saját magyar kollégáinak  mérnöki és fejlesztői munkáját dicsérik a hajókon eszközölt átalakítások.

 

- Jelenleg, egy a nemzetközi tapasztalatokat összefoglaló szakmai anyag készül a magyar hatóságok számára a Can-Am Police Edition különleges képességeiről, és előnyeiről, ennek lehet egy következő lépése, hogy ha a hatóságok szakemberei, mindezekről a gyakorlatban is meg akarnak győződni, akkor természetesen rendelkezésre bocsátjuk számukra a Can-Am Spyder-t, hogy akár szélsőséges körülmények között is tesztelhessék azokat

 

Tóth Árpád hozzátette: - Természetesen én magam, aki hosszú évek óta kollégáimmal nem csak árulom, szervizelem , de tulajdonosként rendszeresen használom is a Can-Am Spyder, nagyon büszke és boldog lennék, ha ez a csodálatos gép elnyerné  a hazai rendőri szervek tetszését is.

Oszd meg ezt a cikket!