Ki tud többet Egerről?

 

 Az Egri Dobó István Gimnázium több évtizede minden évben megrendezi a Ki tud többet Egerről? című városismereti versenyt. Idén hét egri iskola diákjai mérték össze tudásukat. 

 A vetélkedő célja az, hogy a kilencedikes diákok minél jobban megismerhessék iskolavárosukat vagy szülővárosukat, különböző feladatokon keresztül – mesélte a versenyről a főszervező, Berkes Krisztián, az Egri Dobó István Gimnázium igazgatója. Köszönetét fejezte ki továbbá Eger Megyei Jogú Város Önkormányzatának és az Egri Tankerületi Központnak, hogy minden évben felkarolják ezt a versenyt és helyet biztosítanak neki a városháza dísztermében. 
 A vetélkedőn hét feladatot kellett teljesíteniük a diákoknak, melyből egy a kisfilm készítés volt, amit már előzetesen kellett abszolválniuk. A hat, helyben teljesítendő feladat mellett, a közösen megtekintett műveket is a vetélkedő négytagú zsűrije pontozta.
 Az idei Eger vetélkedőn hét iskola egy-egy három fős, kilencedik osztályos csapata vett részt. Hetedik helyen az Egri Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium végzett. Hatodik helyezést a Heves Vármegyei SZC Szent Lőrinc Vendéglátó és Idegenforgalmi Technikum és Szakképző Iskola érte el. Ötödikek lettek az Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium Gimnázium és Kollégium tanulói. Negyedik helyen a Neumann János Gimnázium, Technikum és Kollégium végzett, harmadik lett a Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium. Második helyen végzett az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Gyakorló iskolájának csapata, az első helyet pedig az Egri Dobó István Gimnázium csapata szerezte meg. (heol.hu)

Oszd meg ezt a cikket!