Ítélet

Bíróság elé állította az Egri Járási Ügyészség azokat az egri fiatalembereket, akik babakocsit tolva mentek lopni egy helyi lakóházhoz.

Az eset kevesebb mint egy hónappal ezelőtt, január 29-én történt. A testvérpár az előző napon az utcán sétálva észrevette, hogy a sértett az udvarán fémhulladékot tárol, ezért másnap délelőtt egy babakocsival visszamentek az Egri úti házhoz, ahol egyikük a kerítésen át bemászott az udvarára, majd onnan az utcán várakozó öccsének kiadogatott öt kiló lemezhulladékot, valamint öt kiló vashulladékot, amit az felpakolt a babakocsira. A lopott holmit azonban már nem volt módja eltolni a kerítés mellől, mert az éppen arra járőröző rendőrök tetten érték mindkettőjüket.

A járási ügyészség szabálysértési értékre helyiséghez tartozó bekerített helyre a jogosult tudta és beleegyezése nélkül bemenve elkövetett lopás vétségének kísérletével vádolta az elkövetőket, akiket soron kívül az Egri Járásbíróság elé állított.

A bíróság – részben az ügyészi indítvánnyal egyezően – a visszaesőnek minősülő idősebb fivért 60 nap elzárásra ítélte, míg büntetlen előéletű testvérét 3 évre próbára bocsátotta. Az ítéletet mind az ügyész, mind a vádlottak és védőik tudomásul vették, így az jogerőre emelkedett.-tudatta az Ügyészség.

Oszd meg ezt a cikket!