Ítélet

Meglopta munkatársnőjét egy fiatalasszony Sirokban. Az Egri Járási Ügyészség egy évvel ezelőtt feltételesen felfüggesztette a büntetőeljárást a tolvajjal szemben, mivel ettől az intézkedéstől bírósági ítélet nélkül is pozitív eredmény volt várható. Az ügyészség döntése helyesnek bizonyult, ezért most az eljárás megszüntetésére került sor.

A megszüntetésről hozott határozat leírja, hogy a 33 éves gyanúsított tavaly márciusban egy helyi üzem munkatermében a közösen használt, nyitott táskatároló szekrény egyik rekeszéből eltulajdonította a sértett tárcáját a benne lévő 3.000 Ft készpénzzel, bankkártyával, SZÉP-kártyával, valamint kolléganője jó pár személyes iratával. A Széchenyi kártyát a terhelt már másnap jogtalanul használta, azzal Ózdon egy húsboltban és egy százforintos boltban összesen kb. 5.000 forint értékben különböző dolgokat vásárolt magának. A bankkártyával pénzt próbált felvenni egy automatából, de az nem sikerült neki.

Ezeket a cselekményeket az ügyészség a korábbi, az eljárás felfüggesztéséről hozott határozatában szabálysértési értékre több közokirat és készpénz-helyettesítő fizetési eszköz egyidejű elvételével, lakáshoz hasonló helyiséget az elkövetővel közösen használó sérelmére elkövetett lopás vétségének, továbbá folytatólagosan elkövetett információs rendszer felhasználásával jogosulatlanul megszerzett elektronikus készpénz-helyettesítő fizetési eszköz felhasználásával elkövetett csalás bűntettének minősítette.

A felfüggesztés egy éves időtartama mára eredményesen eltelt. Az egy év alatt nem indult újabb büntetőeljárás a gyanúsított ellen, ő maga pedig mindvégig betartotta az ügyészség által elrendelt pártfogó felügyelet magatartási szabályait, és megtérítette a sértett kárát. Az ügyészi határozat mindezekre tekintettel mentesítette az elkövetőt a további eljárás és a további jogkövetkezmények alól.-tudatta: Dr. Konkoly Thege László, sajtószóvivő ügyész.
 

Oszd meg ezt a cikket!