Harminc facsemete elültetésével, a világ legfiatalabb Toyota versenyzőjével ünneplik a Rav4 harmincadik szülinapját a Macskaárvaházban

 

 

Különleges "árukapcsolásra" készül a Kápolnai Macskaárvaház Alapítvány nevű állat és természetvédő civil szervezet, amelynek megalakulása óta partnere a Toyota, és kuratóriumi tagja, Kiss Norbert ötszörös Európa-bajnok révén, folyamatosan jelen van a civil szervezet életében az autósport is. 

Mint köztudott, idén ünnepli harmincadik születésnapját a világ legnépszerűbb SUV-je, a Toyota Rav4, amely hibrid hajtásával, kimagasló minőségével, takarékosságával és tartósságával a környezettudatos motorizációs törekvések egyik legszimpatikusabb szimbólumává vált világszerte.

Március 3-án, a Vadon Élő Állatok  Világnapján a vadállatok egyik kedvenc csemegéjének számító vadalma és vadkörte csemetékből 30-at ültetnek a civil aktivisták a Macskaárvaház melletti ártéri erdőbe, amely finom falatokat biztosít majd a környék vadon élő állatainak. A "vadbarát" gyümölcsfák telepítését a térség Toyota márkakereskedője, az Egerben, Jászberényben és Szolnokon is szalonnal, márkaszervízzel rendelkező Toyota Hering segíti. Az ültetés pedig az alapítvány legfiatalabb aktivistájára, a mindössze 11 esztendős Gilyén Krisztiánra vár, aki nem csak lelkes állatvédő, de - csapatban - már most szimulátor Európa és Német bajnok. Jelenleg pedig kedvenc márkájának, a Toyotának a spor autójával, egy Supra-val versenyez Ferrarik, BMW-k, Mercedes AMG-k ellen a FADX Racing GT4 virtuális versenysorozatában. 

- Természetesen meghívjunk a Toyota Rav4 hazai közösségének a tagjait is, mert azt szeretnénk, ha erre a harmindadik szülinapra a Rav4 minden generációjából érkezne legalább egy-egy autó, hiszen túlzás nélkül állíthatjuk, hogy ennek a modellnek minden generációja egy legendája az autóiparnak - fogalmazott Bóday Csilla a Macskaárvaház titkára, aki szintén egy Rav4 boldog tulajdonosa, amelyben már több száz mentett, sérült, beteg macska utazott egy jobb élet reményében.

- Vásárlóink, partnereink között sok környezettudatos, állat és természetszerető magánszemély és cég van, ráadásul mi magunk is ilyenek vagyunk, így öröm és büszkeség az együttműködés a Macskaárvaházzal - fogalmazott Hering Tamás a Toyota Hering tulajdonosa, aki mind a Macskaárvaház Alapítvány melletti közösségi erdő létrehozásában, mind pedig az alapítvány által használt Rav4 szervizelésében évek óta részt vállal. 

A Rav4 harmincadik szülinappal egybekötött faültetésen részt vesz Varga Zsombor, a Toyota magyar importőr cégek PR igazgatója is, aki nem először jár a Macskaárvaházban.

- A világ legkörnyezettudatosabb autógyártójaként, és a hazai autópiac piacvezető szereplőjeként szívesen állunk olyan civil közösségek mellé, akiknek önkéntes munkája egyezik környezet és természetvédelmi elkötelezettségünkkel, ráadásul külön öröm, hogy a Kápolnán működő Macskaárvaház, a térség kitűnő Toyota kereskedőjével, a Hering csláddal is nagyszerű kapcsolatot ápol, ráadásul a kápolnai állatvédők ügyfélként is jelen vannak cégünk életében - fogalmazott Varga Zsombor, hozzátéve: a faültetés kiegészítéseként ő harminc madárbarát cserje elültetésével fogja növelni a Vadon élő Állatok Világnapja alkalmából a környék biodiverzitását, és egy rögtönzött Rav4 történelem órával felidézni a harmincadik születésnapját ünneplő legendás Toyota modell elmúlt évtizedeit, korábbi modelljeit. Mint megtudtuk: a Macskaárvaháznak egyelőre nincsen saját tulajdonú állatmentő autója, hiszen a civilszervezet önkéntesei közül mindenki saját költségén, saját tulajdonú járművét használja az alapítványi feladatok ellátására. Amennyiben azonban a több mint tíz éves állatvédő szervezet anyagi lehetőségei a jövőben ezt megengedik, szeretnének egy kifejezetten és kizárólagosan állatmentésre szolgáló autót beszerezni, amely - ha nem is Rav4 - de bizonyosan egy Toyota, feltehetően Yaris vagy Corolla lesz majd.  

Oszd meg ezt a cikket!