Hálaadó szentmise

 Hálaadó szentmisét mutatott be délelőtt Ternyák Csaba egri érsek 70. születésnapján az egri bazilikában. Az eseményen mások mellett jelen volt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is. A szentmise után az Egri Érsekség megújult Széchenyi utcai épületeit áldották meg.
 A főpásztor köszöntőjében kihangsúlyozta, hogy hála legyen Istennek: az élet ajándékáért, hogy Isten meghívta őt a kereszténységre, hála a hit ajándékáért. Előre tekintés is a jubileum, hiszen tudjuk, nem vagyunk a világegyetem árvái. Krisztus a jövőnk, akihez mindig bizalommal fordulhatunk – hívta fel a figyelmet.
  A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke, dr. Veres András győri megyéspüspök is szólt az egri főpásztorhoz, méltatva római, majd hazai, egri munkásságát. A hálaadó szentmisén jelen volt Erdő Péter bíboros, Esztergom-Budapesti érsek, valamint sok főpap. Az Egri Főegyházmegye nevében Ficzek László általános helynök is szólt, homíliájában az érseket köszöntötte. Az egri egyházi oktatási intézmények részéről dr. Pajtókné dr. Tari Ilona, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem rektorának köszöntője hangzott el. Elmondta, az ünnepre egy tanulmánykötet készült, Nagy elődök nyomában címmel, amelyben Ternyák érsek iskolaépítő és kultúraápoló tevékenységének lenyomata is hangsúlyosan szóba kerül.(egerhirek.hu)

Oszd meg ezt a cikket!