Együtt taposták a műanyag palackokat az egri egyetemen

 Április 22-24. között zajlik a kisiskolások szemléletformálását előtérbe helyező programsorozat. A Zöld hét célja, hogy a jövő generációja környezettudatos és felelősségteljes életmód-szemléletet tanuljon. A programsorozat megnyitóját a Föld napjával együtt szervezték meg, ezzel is a természetre irányítva a figyelmet.

 Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen idén harmadik alkalommal szervezik meg a Zöld hetet, mely a már 9 éve zajló LIFE projekthez kapcsolódik. A Zöld hét megnyitóját a Föld napjával kötötték össze, hiszen a cél a Nemzeti Energia és Klímaterv megvalósításának támogatása. Az egész hetes programsorozat megnyitóján Laskay Anna, a Tittel Pál Könyvtár munkatársa elmondta, hogy az egri egyetem egyedüli felsőoktatási intézményként vesz részt a 22 tagú, Energiaügyi Minisztérium által koordinált projektben. 

 A Zöld hét azonban nem csak az egyetemistáknak szól, nagy figyelmet fordítanak az általános iskolás gyermekekre és a gimnazistákra is. Ezért, már a megnyitón is programmal várták a gyerekeket, körülbelül 150 általános iskolás gyűlt össze a két flashmobra. Az egyik kitétel az volt, hogy a gyermekek viseljenek zöldet, a másik pedig az, hogy legyen nálunk jelölés nélküli, egyszer használatos, üres műanyag flakon. Ezeket, a megnyitó végén, a gyerekek egyszerre gyűrték és taposták össze. 

(heol.hu)
 

Oszd meg ezt a cikket!