Egri Anzix

 Egri Anzix - Történetem Egerben címmel nyílt meg a vándor képeslapkiállítás a Bródy Sándor Könyvtár Felnémeti fiókkönyvtárában. Dohány Ágnes,  könyvtáros elmondta, hogy a tárlatot már előzetesen Egerben több helyszínen is bemutatták. A céljuk, hogy minél szélesebb közönséget érjenek el, így február 7-én, a felnémeti könyvtárban is megnyitották az Eger történelmi hátterét bemutató anyagot. 
 A kiállítást Kelemenné Csuhay Zsuzsanna, a Bródy Sándor Könyvtár szolgáltatási igazgatóhelyettese nyitotta meg. Szót ejtett a helyismeret fontosságáról, kiemelte, hogy környezetünk múltjának ismerete segít a jövőnk alakításában is. 
 Elmondta, hogy a könyvtár nagy hangsúlyt fektet a digitalizációra annak érdekében, hogy bárki, bárhol és bármikor elérhesse ezeket a különleges, történelmi darabokat. Ezért a kiállítás egy részét is digitalizálták már. A több mint hatezer képeslap közül több mint kétezer megtalálható a Summáját írom honlapon. 
 Szécsényi Orsolya, helyismereti könyvtáros mutatta be a kiállítást és történeteket mesélt egy-egy különlegesebb darabról. Előadásában bemutatott több digitalizált képeslapot is, mint például az egri laktanyát ábrázolót. Elmondta, hogy a tárlathoz tizenegy költő és író idézeteit használták fel, hogy kiegészítsék a fotók és képeslapok képi világát. (heol.hu)

Oszd meg ezt a cikket!