Egerben is kezdődnek a Házasság hete programjai

 Vasárnap országosan elkezdődtek a Házasság hete programsorozat, melyhez idén is csatlakozott a Keresztények Egerért összefogás 1 úton, 1 szívvel címmel. Hétfőtől öt előadással és szombaton egy páros vacsoraesttel várják az érdeklődőket. Házasság hete idei mottója: „állandó megújulásban”. A szervező keresztény egyházak és civil szervezetek egy héten keresztül több mint 50 településen közel 200 programmal hívják fel a figyelmet a házasság, a család értékeire.
 A rendezvénysorozat eseményein a szervezők azt járják körül, hogyan tudnak a párok a „mai, rendkívül változó környezetben egymásra figyelve, közösen fejlődni, házasságukban megújulni, új közös célokat találni, az új élethelyzetekhez egymással együttműködve alkalmazkodni”.
 A mozgalommal a szervezők impulzust és bátorítást szeretnének adni a pároknak, hogy kapcsolatuk megújításában aktív, kezdeményező szerepet vállaljanak.
Az idei házasság hete nemcsak a fiatal párokat kívánja megszólítani, hanem azokat is tudatos aktivitásra biztatja, akik házasságuk második felének teljesen új kihívásaival szembesülnek, például gyermekeik „kirepülése” után kell új célokat, új életformát kialakítaniuk. (heol.hu)

Oszd meg ezt a cikket!