Agyhártyagyulladás elleni védőoltás

 Az önkormányzat április 1-jétől Meningococcus B baktérium által okozott agyhártyagyulladás elleni védőoltási programot indít.
A vakcinát a 2024. január elsején és azt követően született egri lakóhellyel rendelkező babák kaphatják meg.
 Az önkormányzat természetbeni juttatásként két oltóanyagot biztosít ingyenesen, mely igényléséhez a szülőknek egy nyilatkozatot kell kitölteniük.
A nyomtatvány a Polgármesteri Hivatal Dobó tér 2. és a Kossuth Lajos utca 28. szám alatti épületeiben, az önkormányzat honlapján, valamint a házi gyermekorvosi rendelőkben érhető el.
A támogatás igénybevételének feltétele többek között, hogy a támogatott gyermek egyik törvényes képviselője a nyilatkozat benyújtásakor legalább egy éve bejelentett egri lakóhellyel rendelkezzen, valamint a támogatott védőoltások igényléséről legkésőbb a gyermek négyhónapos koráig nyilatkozzon.
 A nyomtatvány benyújtható postán, Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalába címezve, vagy személyesen Egerben, a Kossuth L. u. 28. alatt. 
A jogosultsági feltételeknek való megfelelést a Polgármesteri Hivatal Szociális Csoportja ellenőrzi, a támogatott gyermek nevéről és a társadalombiztosítási azonosítójeléről a nyilatkozatban megnevezett háziorvost értesíti.
A támogatott védőoltásra nem jogosult gyermek törvényes képviselője írásbeli tájékoztatást kap.- tudatta az Önkormányzat.
 

Oszd meg ezt a cikket!