2024-re megújul a legendás Yamaha MT-09

 

Az MT-09 2013-ban látott napvilágot, alig egy évvel azután, hogy a háromhengeres CP3 motor koncepcióját először mutatták be egy bonyolult drótvázon felfüggesztve a kölni Motorkerékpár Kiállításon. Az MT-09 bevezetését hamarosan az MT-07 érkezése követte.

2024-re most frissült: új a LED-fényszóró, amelyet egy újratervezett burkolat foglal magába, új az üzemanyagtartály, amit úgy terveztek, hogy aktívabb és szabadabb üléspozíciót segítsen elő. Új a kormányrúd is, aminek pozíciója alacsonyabb lett, a motoros mostantól két állítható kormánypozíció közül választhat személyes preferenciáinak és testalkatának megfelelően. Az alacsonyabb profilú üzemanyagtartály miatt a kormányelfordulási szög is megnövekedett.

 

 

 

 

Az újonnan tervezett lábtartók az előző modellhez képest 30,6 mm-rel hátrébb vannak, és 9,5 mm-rel megemelték őket, a lábtartó magassága pedig két különböző pozícióba állítható. A hátsó fékpedált újratervezték, ami most már kovácsolt alumíniumból készült, míg a váltópedál végét jelentősen ellapították, hogy csökkentse a váltás közben szükséges bokamozgást.

Az elektronikus motorossegítő rendszer mellett az új MT-09 sebességtartó automatikával is fel van szerelve, ami harmadik sebességfokozatban vagy annál magasabb fokozatban működik. Az új MT-09, valamint annak 35 kW-os változata három színváltozatban lesz kapható: Midnight Cyan, Icon Blue és Tech Black.

Oszd meg ezt a cikket!