Ügyészségi hírek

 Az Egri Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki elütötte az úttesten átkelő gyalogost. 
A vád szerint az autós 2022 novemberében az egri Érsekkert melletti hosszú és egyenes útszakaszon közlekedett. A gyalogos sértett eközben elindult, hogy átkeljen az úttesten, azonban nem a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen, hanem kb. egy méterrel mellette tette ezt. A vádlott nem kellő figyelmességgel vezetett, így nem vette észre, a túloldalra már majdnem átértő sértettet, akit a kocsija elejével fékezés nélkül elütött, és messze előre lökött. 
A vádlott rögtön megállt, és a sérült segítségére sietett, aki több méterrel az elütés helyétől feküdt a földön. A balesetet a sértett – a csodával határos módon – csonttörés nélkül megúszta, a jobb keze hüvelykujjának ficamát és agyrázódást szenvedett el. 
A központi járási ügyészség az Egri Járásbírósághoz most benyújtott vádiratában a figyelmetlen vádlottal szemben pénzbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt. - tudatta az Ügyészség.

Oszd meg ezt a cikket!