Virágos Magyarországért - Jubileumi díjat kapott Eger

A 25 éves „Virágos Magyarország környezetszépítő verseny” jubileumi díját kapta Eger. A napokban Nagykőrösön tartott díjátadó ünnepségen városunk nevében Gál Judit önkormányzati képviselő asszony vette át az oklevelet, melyen a következő áll: „A Magyar Turisztikai Ügynökség Eger MJV Önkormányzatát az elmúlt 25 évben nyújtott kimagasló teljesítményéért a Virágos Magyarországért verseny jubileumi díjával jutalmazza.” Eger Önkormányzata több mint 25 éve szervez helyi virágosítási versenyt, így már a 2018-ban  negyedszázados, országos kezdeményezést megelőzően is összefogott a városban tevékenykedő civil szervezetekkel, kertbarátokkal, városszépítőkkel, lakóközösségekkel, intézményekkel és vállalkozásokkal. A virágosítási verseny fő célkitűzése az elmúlt két és fél évtized során nem változott: a kulturált, környezetbarát és vendégváró Eger üzenetének gyakorlati megjelenítése, a helyi életminőség és a vonzó városkép kialakítása a közterek, utcák, intézmények virágosításával, a zöldfelületek méltó ápolásával. Eger 2006-ban első lett a hazai vetélkedésben, így résztvevője lehetett a 2007. évi Európai Környezetszépítő versenynek (Entente Florale Europe), ahol aranyérmes helyezést ért el.

 

Eger Önkormányzata az idei évben is beadta nevezését a Virágos Magyarország Versenyre.

Eger csaknem 30 éve szervez helyi virágosítási versenyt „Virágos Egerért, Szép Környezetért” elnevezéssel, melynek idei kiírása a napokban jelent meg.

Az önkormányzat mellett társ-kiíróként szereplő civil szervezetekkel és szakmai partnerekkel közösen felhívják a figyelmet arra, hogy a jelentkezési határidő: június 21. péntek.

Oszd meg ezt a cikket!