Virágos Eger

 Tavaly ősz óta 2000 négyzetméternyi területen ültettek el kétnyári növényeket a városban – mondta el az egripost.hu-nak Ferenczy Tamás főkertész.
Összesen mintegy 47.000 darab kétnyári virágot (árvácskát és nefelejcset), illetve 17.000 darab tulipánt és nárciszt helyeztek el 20 féle színben az ágyásokban.
Fontos szempont volt, hogy a virágágyások városszerte megújuljanak, ezért beszállítót is váltott az önkormányzat. Ennek eredményeképpen húsz új fajta virág pompázik Eger különböző pontjain: többek közt jácintokkal, és illatos tulipánokkal is gazdagodott a város. Utóbbi országosan is újdonságnak számít.
 Az ültetést gondos talaj előkészítés előzte meg. Először a kétnyári, majd a hagymás növények kerültek az ágyásokba – magyarázta a szakember.  A munka természetesen folytatódik. Május elején megkezdődik az egynyári növények ültetésének előkészítése.
 A példaértékű egri virágosítás országos elismerést is kiváltott.
Székesfehérvártól  és Budapesttől Hévízen és Tatabányán át Nagykőrösig és Kecskemétig számos helyről sorra érkeznek hasonló feladatot ellátó szakemberek gratulációi, de elismerését fejezte ki a „Virágos Magyarország” nemzeti koordinátora és a nemzetközi virágos verseny magyar zsűritagja is – jegyezte meg Ferenczy Tamás.
 

Oszd meg ezt a cikket!