A világ legnagyobb Alfa Romeo találkozóját tartották Zánkán

A világ legnagyobb Alfa Romeo találkozóját tartották a hétvégén Zánkán, az AlfaCity elnevezésű rendezvényen 1530 Alfa Romeo vett részt, ezzel megdőlt a tavalyi – akkor szintén rekord – 1410 autós részvétel.

Az idén először kétnapos rendezvényre már az első napon, pénteken több mint 600 autóval érkeztek, az 1530. Alfa Romeóra szombat késő délutánig kellett várni. A rendezvény főszponzora, a Fiat Chrysler Automobiles oklevéllel ismerte el, hogy jelenleg ez a legnagyobb Alfa Romeo találkozó.

AlfaCity résztvevői amellett, hogy fültanúi lehettek Vályi István autós újságíró Alfa Romeóval kapcsolatos sztorijainak és gondolatainak is, egy valódi kuriózumot is láthattak: látványos show keretében mutatták be az Alfa Romeo által az idei Mille Miglia versenyre készített, gialla ocra (okkerságra) fényezésű Giulia Quadrifogliót, amelyet eddig csak a Mille Miglián, a híres olasz körversenyen látattak az érdeklődők.

A találkozó minden ötödik résztvevője külföldi volt, a legtöbben Csehországból és Olaszországból érkeztek, de sokan autóztak Zánkáig Romániából, Szlovákiából és Ausztriából is. A legmesszebbről érkezett résztvevő 4 ezer kilométert vezetett, az oroszországi Cseljabinszkből érkezett Zánkára.

A szervezők együttműködve a Magyar Autóklubbal és a Groupama Tanpályával kiemelt figyelmet fordítottak a biztonságos autózásra, ezért a közlekedésbiztonsággal és a baleset-megelőzéssel kapcsolatos programok és előadások is várták a résztvevőket.

Az Alfa Romeo jövőre ünnepli fennállásának 110 évfordulóját.

A következő AlfaCity időpontja: 2020. 07. 10-11.
 

Oszd meg ezt a cikket!