Veterán autókkal és motorokkal búcsúztatják a nyarat Kápolnán

Heves megye egyik leglátványosabb nyár búcsúztató buliját szervezi szeptember 7-én, szombaton a Régi Járművek Egri Egyesülete és a Macskaárvaház Alapítvány Kápolnán.

Az egész országban ismert és elismert egri veterános klub több mint 100, egyenként is csodaszámba menő autó és motor matuzsáleme, délelőtt 11 és dél között érkezik a meseszép Tarna menti kisközségbe Kápolnára, ahol dr. Berecz Kálmánpolgármester fogadja az autó konvojt.

A helyszínen már ott várja a veteránosokat a magyar Historic Rali bajnokság győztes autója, egy Toyota Corolla, és bajnok pilótája Fehérvári Csaba a kápolnai Alakor tészta és veterán jármű fesztivál egyik díszvendége.

A fesztivál fellépője Dombóvári István lesz, aki szintén lelkes állatvédő

A szombati rendezvény társszervezője a településen működő Macskaárvaház Alapítvány, aminek kuratóriumi tagja, Kiss Norbi nem csak az állatbarátoknak, de a különleges járművek kedvelőinek is óriási meglepetéssel készül:

Magyarországon elsőként szeptember 7-én Kápolnán fog bemutatkozni a világújdonság Mercedes Benz Actros kamion, amelyen visszapillantó tükrök helyett már csak jövőbe mutató kamerák vannak.

A délben kezdődő rendezvényen a fesztivál névadó támogatója a Pélyi Mezőgazdasági Zrt. ősi alakor búzából készült vegán tésztáiból főzik az ételeiket és minden vendéget ebéddel és kóstolóval ajándékoznak majd meg.

Kiss Norbi és a Honda Gold Wing

A fesztivál fellépője Dombóvári István humorista lesz, aki elkötelezett állatvédőként Kiss Norbi meghívására érkezik és lép föl a kápolnai rendezvényen 13.00-kor a Falu Háza előtt felállított színpadon. 

Természetesen minden programra teljesen ingyenesen és szeretettel várunk minden kápolnait és persze mindenkit aki szereti Kápolnát, érdeklik a különleges járművek és elkötelezett az állatok, a természet védelme iránt”

– mondta dr. Berecz Kálmán, Kápolna polgármestere, aki azt is bejelentette, csatlakozva a faluban működő Macskaárvaház Alapítvány világ- és Európa bajnok autóversenyző kuratóriumi tagjának kezdeményezéséhez, a képviselő testület minden tagja fát fog ültetni a település közterein.

A kápolnai rendezvényen nem csak a négy, hanem a két kerekű járművek rajongóinak is érdemes kilátogatni, hiszen a különleges veterán motorcsodák mellett a rendezvényen részt vesz a világ leghíresebb két kerekű cirkálójának a Honda Gold Wing rajongóinak magyarországi klubja is.

Eleven Lajos a klub elnöke régi barátságot ápol az egri veteránosokkal és támogatója Kiss Norbi állatvédő alapítványának is, ezért több klubtársával együtt örömmel gurulnak Kápolnára. Motorjaik mindig és mindenhol különleges feltűnést keltenek és a kisgyerekes családok nagy örömére mindig van lehetőség arra, hogy az óriási és csodaszép Gold Wingek nyergébe a gyerekek is felülhessenek.

Oszd meg ezt a cikket!