Változnak az EU-s borjelölési szabályok, változtatni kell a címkéken is

 Hazánk, az egy-két évtizeddel ezelőtti helyzethez képest, nagyot lépett előre a minőségi pezsgő előállítása terén – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön, az ötödik etyeki Pezsgőkonferencia és pezsgőünnepen.
 Gulyás Gergely hangsúlyozta, hogy Magyarországon az elmúlt időszakban sokan sokat tettek azért, hogy a pezsgők versenyképesek legyenek a francia champagne-nyal és a nemzetközi téren is megállják a helyüket. Fontos előrelépési lehetőségnek nevezte a magyar gasztronómiában a pezsgő párosítását az ételekhez, ami a fogyasztás további emelkedését hozhatja el.
 A miniszter rámutatott, hogy a bor- és pezsgőfogyasztás csökken Európában, eközben Magyarországon divat pezsgőt fogyasztani, fellendülőben van az ágazat, ugyanakkor "a fiatal generációk nem olyan alkoholt fogyasztanak, mint szüleik és nagyszüleik", ami nagy kihívást jelent a termelőknek. Az ezt követő előadáson ismertették az új EU-s borjelölési szabályokat és változásokat, melynek keretében ezentúl az energiatartalmat, tápértéket és összetevőket is fel kell majd tüntetni a címkéken. (agroinform.hu)
 

Oszd meg ezt a cikket!