Ügyészségi hírek

 Az  Egri Járási Ügyészség közlekedés biztonsága ellen gondatlanságól elkövetett vétség és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat egy fiatal férfi ellen, aki 2021 őszén egy átmulatott éjszaka után ittasan tartott hazafelé kocsijával Gyöngyösről Csányba, amikor későn észlelte, hogy az előtte lévő átjáró felé közeledő vonat miatt a sorompó le van zárva. A vádlott az akadályt képező sorompót balról kikerülve lendületből a sínekre hajtott, majd a túloldali csapórudat jobbról véve szándékozott elhagyni az átjárót, azonban ezt a manővert már nem tudta kivitelezni. Autójával kijutott ugyan a sínek közül, de közvetlen ez után az út melletti betonkorlátnak ütközött. 
A vádlott akcióját döbbenten tapasztaló vonatvezetőnek csak vészfékezéssel sikerült megállítania a szerelvényt kb. 50 méterrel az átjáró előtt, így szerencsére nem történt súlyosabb baleset. 
Az események után kialakult zűrzavaros helyzetet kihasználva a férfi egy arra járó autóssal - aki nem tudott arról, hogy a balesetet az utasa okozta - hazavitette magát, de később jobb belátásra tért és önként visszament a tetthelyre.
Az ügyészség ebben az ügyben arra tett mértékes indítványt, hogy a bíróság végrehajtandó szabadságvesztést szabjon ki a visszaeső elkövetővel szemben. -tudatta Dr. Gubala Ádám Miklós, helyettes sajtószóvivő ügyész.
 

Oszd meg ezt a cikket!