Ügyészségi hírek

 Vádat emelt az Egri Járási Ügyészség egy jelenleg más ügyben letartóztatásban lévő 24 éves fiatalemberrel szemben, aki légpuskával lőtt meg tavaly egy közlekedő autót.

 A vádlott egy nyári estén, alkonyatkor úgy döntött, hogy tarnabodi házának udvarán azzal üti el az időt, hogy lőgyakorlatokat végez egy légpuskával, mit sem törődve az ingatlan előtti közúton zajló járműforgalommal. A férfi – azért, hogy az éppen ott tartózkodó nőismerősét elkápráztassa – több lövést adott le az utcafronti kerítés irányába, melyek egyikével eltalálta a szabályosan éppen arra közlekedő sértett személygépkocsiját. Az autó hátsó ülésen két kisgyermek utazott, akiket szerencsére nem ért el a mögöttük becsapódó lövedék, de a gépjárműben anyagi kár keletkezett. 

 Az elkövető gondatlan magatartásával a közúti közlekedésben résztvevők testi épségét veszélyeztette.

 A járási ügyészség közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétséggel vádolja a terheltet. Vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést szabjon ki a férfival szemben. - tudatta az ügyészség.

Oszd meg ezt a cikket!