Ügyészségi hírek

Az Egri Járási Ügyészség segítségnyújtás elmulasztásának bűntette és közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a 25 éves férfi ellen, aki 2021 márciusában az esti órákban Füzesabonyban közlekedett kocsijával, amikor haladása során célt tévesztett és rossz utcába kanyarodott be. A rossz irányt hátra menetbe kapcsolással próbálta korrigálni, melyet azonban figyelmetlenül hajtott végre így elütötte a mögötte közlekedő kerékpárost. A vádlott észlelte az ütközést azonban nem állt meg segíteni, hanem elhajtott a helyszínről. A biciklis nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést, bordatörést szenvedett. 

A baleset után a rendőrök gyorsan azonosították az elkövetőt, akinek a házánál megjelentek és közölték vele érkezésük okát. A rendőri intézkedés során a pánikba esett vádlott úgy döntött, hogy testvérére tereli a közlekedési baleset okozásának gyanúját és valótlanul azt állította, hogy a kocsit nem sokkal korábban oldalági rokona vezette. 

Átgondolva tettét másnap a férfi a balesettel összefüggésben tett vallomása során  feltárta előző napi nyilatkozata valótlanságát, tisztázta testvérét és beismerte a bűncselekmények elkövetését. 

A történetnek az ártatlan személy bajba keverésével kapcsolatos szála miatt a Füzesabonyi Járási Ügyészség –  mint erre illetékes vádhatóság – hamis vád bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra. 

A büntetlen előéletű férfivel szemben a központi járási ügyészség felfüggesztett szabadságvesztés és közúti járművezetéstől eltiltás, a Füzesabonyi Járási Ügyészség pedig pénzbüntetés kiszabására tett külön-külön indítványt. -tudatta Dr. Gubala Ádám Miklós, helyettes sajtószóvivő ügyész.

 
 

Oszd meg ezt a cikket!