Ügyészségi hírek

Szándékosan megütött egy kórházi dolgozót az a férfi, akit ezért soron kívül bíróság elé állított az ügyészség. Az eset június 27-én kora délután történt az egri kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályán, ahová alkoholproblémák miatt szállította be a 44 éves vádlottat a mentőszolgálat. A férfi a folyosón várakozott, amikor – munkáját végezve – elhaladt mellette egy számára egyébként ismeretlen egészségügyi dolgozó. A hölgy jól láthatóan nem a betegek, hanem a betegellátók közé tartozott, melynek bizonyságául nem csak ennek megfelelő ruházatot viselt, de még egy névkitűzőt is hordott a mellkasán. A sértett épp a betegfelvételi pult felé tartott, mikor a vádlott utána eredt, majd a pult előtt megragadta, és „ te meg mit akarsz itt” felkiáltással a jobb arcán nagy lendülettel megütötte. Az ütéstől a nő szemüvege a földre esett.

 Mindezt látta a közelben tartózkodó biztonsági őr, aki ugyan megakadályozni nem tudta a váratlan eseményt, de annak bekövetkezte után elfogta a terheltet és bekísérte őt a vizsgálóba, ahol megvárták a kiérkező rendőröket. A közfeladatot ellátó személynek minősülő sértett az elszenvedett sérülése miatt magánindítvánnyal élt.

 Az Egri Járási Ügyészség bíróság elé állította az elkövetőt, akit közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével és könnyű testi sértés vétségével vádolt.

 A járásbíróság – egyetértve az ügyészi indítvánnyal – jogerősen 1 év 2 hónap, végrehajtásában 1 év 10 hónap próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte az erőszakos terheltet. A férfi a tárgyaláson bírói kérdésre sem tudott számot adni tettének okáról.-tudatta az Ügyészség.

 

Oszd meg ezt a cikket!