Ügyészségi hírek

Az Egri Járási Ügyészség vádol többrendbeli garázdaság mellett testi sértéssel, rongálással és ittas vezetéssel egy büntetett előéletű középkorú vállalkozót.

A férfi 2021 februárjában egy egri ABC parkolójában összeszólalkozott egy 77 éves emberrel, mivel nem tetszett neki, hogy hová állt be járművével a sértett. A vita során az erős testalkatú vádlott kiszállt az autójából és két kézzel hanyatt lökte az idős urat, amitől az nekiesett a bolt falának, majd a földre zuhant.

Pár hónappal később a terhelt a szomszédjával keveredett vitába azt követően, hogy beparkolt annak kocsibeállója elé. A hangoskodással kísért konfliktusnak ekkor csak egy kerítésről leszakított tábla és egy szódásszifon látta kárát, melyet a vádlott mérgében behajított a sértett házának udvarára. 

2021 októberében a férfi Egerben, a Hatvani kapu téri kereszteződésben egy taxi visszapillantó tükrét szakította le azért, mert a taxis előzőleg rádudált. Mivel az elkövető ez után még meg is rugdosta a személyszállító járművet, nem csoda, hogy abban közel kétszázezer forintos kár keletkezett. A cselekményt követő rendőri intézkedés nyomán az is kiderült, hogy a terhelt közepesen ittas állapotban vezette az autóját a lakásától a Törökfürdőig. 

A járási ügyészség a vádiratában arra tett mértékes indítványt, hogy a bíróság – beismerése esetén – másfél év végrehajtandó börtönt, két év közügyektől eltiltást, valamint egy év hat hónap járművezetéstől eltiltást szabjon ki a vádlottal szemben, egyben rendelje el a korábbi felfüggesztett szabadságvesztésének a végrehajtását, és kötelezze őt kártérítés megfizetésére.-tudatta: Dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész.

Oszd meg ezt a cikket!