Ügyészségi hírek

 Az Egri Járási Ügyészség a büntetőeljárás megszüntetéséről határozott azzal a gyanúsítottal szemben, akinek a figyelmetlensége közlekedési balesetet okozott Vámosgyörkön. 
A járási ügyészség határozata szerint a férfi 2023 januárjában Vámosgyörk belterületén Gyöngyös felé haladt autójával egy járműoszlop harmadik tagjaként. A sort vezető autó balra akart kanyarodni, ezért a terelővonalhoz húzódva megállt, az őt követő autó ezt észlelve szintén így tett.
Ekkor érkezett a gyanúsított, aki későn észlelte az előtte álló járműveket, ezért rövid fékezést követően a kocsija elejével az előtteálló jármű hátuljának ütközött, a gépkocsit pedig ezzel nekilökte az őelőtte álló, másik autó hátuljának. Az ütközések következtében a középső autó jobb első ülésén becsatolt biztonsági övet használva utazó sértett szegycsont törést szenvedett.
A gyanúsított a legáltalánosabb KRESZ szabályt szegte meg, mely szerint, aki a közúti közlekedésben részt vesz, köteles úgy közlekedni, hogy a személy-és vagyonbiztonságot ne veszélyeztesse, másokat közlekedésükben indokolatlanul ne akadályozzon és ne zavarjon.
A járási ügyészség határozatával az eljárást felfüggesztette a felek –gyanúsított és sértett –közötti közvetítői eljárás lefolytatása céljából. Az illetékes kormányhivatal tájékoztatta az Egri Járási Ügyészséget arról, hogy a közvetítői eljárás véget ért, a gyanúsított és a sértett között létrejött a gyanúsított tevékeny megbánását biztosító megállapodás, valamint ennek teljesítése is megtörtént. 
Erre figyelemmel az ügyészség, mivel a tevékeny megbánás folytán a gyanúsított büntethetőség megszűnt, megszüntette az eljárást.-tudatta az Ügyészség.

Oszd meg ezt a cikket!