Ügyészségi hírek

Vegyesen követett el besurranásos lopást és bolti lopást egy többszörösen büntetett férfi részben Egerben, részben Budapesten. Vele szemben az Egri Járási Ügyészség emelt vádat kétrendbeli lopás bűntette és garázdaság vétsége miatt.

A vádlott 2021 késő őszén a nyitott ablakon át bemászott egy egri lakásba, ahonnan eltulajdonított egy mobiltelefont, melyet később 1.000 forintért eladott egy ismeretlen személynek. Az egyébként budapesti illetőségű férfi röviddel ez után a fővárosban kozmetikai cikkeket lopott egy áruházból, de zsákmányával nem jutott messzire, mert a biztonsági őrök távozáskor lekapcsolták és bekísérték az irodába. Innen még sikerült kereket oldania akkor, amikor megcsörrent az üzletvezető telefonja, ám az egyik alkalmazott a kinti rakodórámpáknál utolérte őt és megpróbálta visszatartani. A férfi erre szembefordult a sértettel, akit a közterületen garázda módon bántalmazott a menekülése érdekében. 

A járási ügyészség ebben az ügyben arra tett mértékes indítványt, hogy a bíróság – részleges vagyonelkobzás mellett – egy év tíz hónap végrehajtandó börtönbüntetést és két év közügyektől eltiltást szabjon ki az elkövetővel szemben.
 

Oszd meg ezt a cikket!