Ügyészségi hírek

 A Heves Vármegyei Főügyészség előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy 41 éves nő ellen, aki megpróbálta megölni az édesanyját.
 A vád szerint a nő közel húsz éve szakképzett nővérként dolgozott a gyöngyösi kórház egyik osztályán. A vádlott pszichiátriai beteg édesanyja 2021 augusztusában bekerült a kórház egy másik osztályára, majd közel két hónap múlva a vádlott külön kérésére – egy utólag már nem tisztázható egészségügyi problémára hivatkozva – áthelyezték az intézménynek arra a részre, ahol ő is dolgozott.
 A nő elhatározta, hogy megöli édesanyját, ezért a kizárólag orvosi utasításra beadható, külön zárható szekrényben tárolt morfint szerzett meg arra hivatkozással, hogy a gyógyszerre egy másik betegnek van szüksége.
 A vádlott 2021 szeptemberében, amikor ügyeletesként dolgozott különböző gyógyszerszármazékok keverékével infúzió útján beadva megpróbálta túladagolni beteg édesanyját azért, hogy a halálát okozza. Az anya a gyógyszer-túladagolás következtében súlyos, életveszélyes állapotba került, életét kizárólag a gyors orvosi beavatkozás, és az azt követő többhetes kezelés mentette meg.
 A nő jelenleg bűnügyi felügyeletben van, így várja bíróság előkészítő ülését.
 A Heves Vármegyei Főügyészség a most benyújtott vádiratában mértékes indítványt tett arra az esetre, ha a nő a bíróság előkészítő ülésén beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról. A vádhatóság 8 év szabadságvesztés, végleges hatályú foglalkozástól eltiltás és 8 év közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.
 Az ügyben elsőfokon az Egri Törvényszék hoz döntést.

Heves Vármegyei Főügyészség

Oszd meg ezt a cikket!