Ügyészségi hírek

Az Egri Járási Ügyészség most két olyan elkövetővel szemben emelt vádat, akik szándékosan megtévesztették az igazságszolgáltatási szerveket.

Az első esetben az ügyészség hamis vád bűntette miatt emelt vádat az ellen a 39 éves nő ellen, aki saját férjét keverte bajba azáltal, hogy 2021 telén az Egri Rendőrkapitányságon feljelentést tett a házastársa ellen, melyben valótlanul azt állította, hogy a férfi korábban éveken át bántalmazta és prostitúciós tevékenységre kényszerítette őt, valamint a saját jelenlegi élettársát is. A nyomozó hatóság a feljelentést megvizsgálta és az eljárást bűncselekmény hiányában megszüntette, mivel megállapította, hogy a feljelentés minden alapot nélkülözött. 

Az Egri Járási Ügyészség felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabására tett indítványt a feleséggel szemben.

A másik ügyben hatóság félrevezetésének vétsége miatt történt vádemelés az ellen az 53 éves férfi ellen, aki a tavaly tavasszal – szintén az Egri Rendőrkapitányságon – tett feljelentésében állította azt valótlanul, hogy a gépkocsiját ismeretlen személy eltulajdonította. Az elrendelt nyomozás feltárta, hogy a férfi az autót ittas állapotban néhány tízezer forintért eladta, a vevő pedig a kocsit elszállította, szétbontotta, majd fémhulladékként értékesítette. A rendőrség így az alapügyet – szintén – bűncselekmény hiányában megszüntette. 

A vádhatóság ebben az esetben közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt. - tudatta: Dr. Gubala Ádám Miklós, helyettes sajtószóvivő ügyész.
 

Oszd meg ezt a cikket!