Ügyészségi hírek

 Aki olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkoztatást vagy riadalmat keltsen, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg a garázdaság vétségét követi el.
Az Egri Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat egy 30 éves férfi ellen, aki 2021 nyarán, a kora reggeli órákban egy Egerhez közeli településen a nála lévő kalapáccsal, és egy vasrúddal ütögetni kezdte egy családi ház kerítését, és postaládáját. A házban tartózkodó férfi a garázda férfit megfékezte és a rendőrség kiérkezéséig visszatartotta. 

 Szintén az Egri Járási Ügyészség, csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat három fiatal férfi ellen, akik idén tavasszal a megyeszékhelyen a hajnali órákban hangoskodtak, illetve törtek-zúztak. Ennek során a vádlottak egy virágoskert mellett elhelyezett fa korlátot kitéptek a földből, és az útra dobták, valamint az ott elhelyezett fém komposztálót is az úttestre hajították. A vádlottak miközben elhagyták a helyszínt még több garázsajtóba is belerúgtak.

 Az ügyészség jóvátételi munka intézkedés alkalmazására tett indítványt a magukról megfeledkező vádlottakkal szemben- tudatta az Ügyészség.
 

Oszd meg ezt a cikket!