Ügyészségi hírek

 Az  Egri Járási Ügyészség két elkövetővel szemben emelt vádat, fiatalkorú társukkal szemben pedig – aki egyikük fia – feltételesen felfüggesztette az eljárást. Az irányadó tényállás szerint a terheltek 2021 májusában Pétervásárán egy pizzériában akadtak össze haragosukkal. A legidősebb vádlott megütötte a sértettet, akit társa egy kalapáccsal próbált leütni, de a megtámadottnak ekkor még sikerült elmenekülnie. 
 A támadók azonban nem hagytak fel cselekményükkel, üldözték a férfit, majd amikor utolérték, a legfiatalabb terhelt lefogta az áldozatot, a többiek pedig olyan súlyosan bántalmazták őt, hogy több csontja is eltörött. Az apa azzal, hogy fia jelenlétében ütlegelte a sértettet, nevelési kötelességét is súlyosan megszegte, amivel gyermeke erkölcsi fejlődését veszélyeztette.
 Az ügyészség az apa ellen kiskorú veszélyeztetésének bűntette és súlyos testi sértés, míg felnőttkorú társa ellen súlyos testi sértés, valamint csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat. A vádhatóság az apával szemben szabadságvesztés, közügyektől eltiltás és foglalkozástól eltiltás kiszabására tett indítványt, míg társa ellen felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta.-tudatta az Ügyészség.

Oszd meg ezt a cikket!