Ügyészségi hírek

 Az Egri Járási Ügyészség közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat az ellen az egri férfi ellen, akit a rendőrök 2022 tavaszán Egerben közúti ellenőrzés alá vonták. A vádlott az intézkedő rendőrök részére egy hamis szlovák vezetői engedélyt adott át, mely megjelenésében ugyan hasonlított a külföldi hatóság által kiadott járművezetői engedélyhez, de a készítéséhez felhasznált anyagok minősége és előállításának módja az eredeti gyártású okmányokétól alapvetően eltérő volt. A hamis jogosítványt a rendőrök a helyszínen elvették a vádlottól, aki ellen ezután megindult a büntetőeljárás.

 A Heves Megyei Főügyészség ugyancsak közokirat-hamisítás bűntette miatt nyújtott be vádiratot egy 37 éves férfi ellen, aki még 2011 augusztusában egy cég Egerben megtartott taggyűlésén bejelentette, hogy kültagja kíván lenni a gazdasági társaságnak, mely tényt határozatba is foglaltak. A vádlott azonban valójában nem akart részt venni a  vállalkozás működtetésében, a cég vagyonát, könyvelési és egyéb iratait nem vette át, a cégátruházáshoz szükséges iratok aláírását csupán anyagi ellenszolgáltatás reményében vállalta. Az ily módon hamis okiratok alapján a valótlan változások bejegyzésre kerültek a bíróság által vezetett cégnyilvántartásba, mit közhiteles nyilvántartásba.

 Az eljáró ügyészségek mindkét vádlott esetében közérdemű munka büntetés kiszabását indítványozták. - tudatta az Ügyészség.
 

Oszd meg ezt a cikket!