Ügyészségi hírek

 Az Egri Járási Ügyészség jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat az ellen a büntetett előéletű, jelenleg a más ügyben kiszabott börtönbüntetését töltő 32 éves férfi ellen, aki 2018-ban ismerkedett meg egy egri férfival, akitől ezt követően a kettejük között kialakult baráti kapcsolatot kihasználva valótlan indokokkal rendszeresen, változó nagyságú pénzösszegeket kért és kapott állítólagos lakásvásárláshoz, gépjárművételhez, vagy akár egy soha meg nem alakított közös vállalkozás beindításához. A vádlott összesen 41.812.750 Ft kárt okozott a sértettnek azzal, hogy a tőle kért összegeket nem az általa mondott célokra fordította és nem is fizette vissza.

 A terhelt 2019 áprilisának végén élettársi kapcsolatot létesített egy nővel, akitől együttélésük során valótlan indokokkal összesen 2.317.167 Ft-ot csalt ki. Az elkövető például azzal a hazugsággal jutott korlátlan hozzáféréshez az élettársa bankszámlájához, hogy az övét időlegesen zárolták, így arról nem tud pénzt felvenni.

 A járási ügyészség a vádiratában arra tett mértékes indítványt, hogy amennyiben a sértettektől átvett összegekből főként játékszenvedélyét finanszírozó vádlott az előkészítő ülésen beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, vele szemben a bíróság 5 év szabadságvesztést szabjon ki és 5 évre tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától. - tudatta az Ügyészség.
 

Oszd meg ezt a cikket!