Tűzoltó gépjárművezetők versenyeztek

 

Idén második alkalommal rendeztük meg a Közlekedésbiztonsági Verseny megyei fordulóját, melyen összesen tizenhárom Heves megyei tűzoltó mérte össze vezetési tudását ügyintézői és készenléti szer gépjárművezetői kategóriákban.

 

A verseny helyszínéül a Salgótarjánban, az Erdész úton található rutinpályát jelöltük ki. A megnyitó, majd a munkavédelmi oktatás után tesztírással kezdődött a verseny, elméleti közlekedésbiztonsági kérdéseket kellett megválaszolni. Ezután a versenyzők a rutinpályán adtak számot vezetéstechnikai tudásukról, mindkét kategóriában rutinjellegű ügyességi feladatokat kellett megoldaniuk.

A napsütéses időben megtartott, rendkívül kiélezett versenyen a szigorúra szabott versenypályát nehéz volt hibapont nélkül teljesíteni, és minden indulót a versenybírák fürkésző tekintete kísért végig a pályán. A gyors szlalom feladat mellett tolatási manővert, fordulásokat, ügyességi feladatokat is teljesíteni kellett. 

Heves megyei legügyesebb gépjárművezetői:

Ügyintézői gépjármű kategória:

I. helyezett: Kása Miklós tű törzsőrmester, Egri Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

II. helyezett: Vincze-Pap Kálmán tű. alezredes, Egri Katasztrófavédelmi Kirendeltség

III. helyezett: Urbán Szabolcs tű. zászlós, Hevesi Katasztrófavédelmi Őrs

Készenléti szer kategória:

I. helyezett: Valcsák Roland tű. zászlós, Egri Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

II. helyezett:Barna Lajos tű. törzsőrmester, Egri Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

III. helyezett: Dulai Zoltán tű. főtörzsőrmester, Egri Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

A verseny első három helyezettje képviseli igazgatóságunkat a regionális megmérettetésen „mindkét kategóriában”, melyet Nyíregyházán fognak megrendezni idén júniusban.

Oszd meg ezt a cikket!