Tűzoltásvezetői továbbképzés

 Tűzoltásvezetői továbbképzést tartottak az egri tűzoltóságon a napokban. A tűzoltói beavatkozások elsősorban az élet védelmére irányulnak, beleértve a beavatkozó állomány biztonságát is, ezt követi a tárgyak és anyagi javak mentése. Egy nagyobb kiterjedésű tűznél vagy egy összetett műszaki mentésnél, a kárhelyszín irányítójának biztosítani kell a hatékonyságot, ugyanakkor a jogszabályokat is figyelembe kell vennie. A katasztrófavédelmi műveleteket olyan tűzoltók irányítják, akik több éves szakmai gyakorlattal rendelkeznek a tűzoltás és műszaki mentés terén, illetve tűzoltásvezetői képzésen is sikeresen vizsgát tettek.
 Vármegyénk tűzoltóinak oltási munkáját a társhatóságok is segítik. A rendőrség és a tűzoltóság közösen vesznek részt a káresetek felszámolásában, a tűzeseteket követő szemléket és szükséges vizsgálatokat közösen hajtják végre a szakemberek. 
 A továbbképzésen értékelték a 2022-es év kiemelt tűzeseteit, meghallgatták a MÁV munkatársát, aki a kötött pályás járművek baleseteinél szükséges teendőkről beszélt, a rendőrség szakembere pedig kiemelte az esetleges bizonyítékok megóvásának fontosságát. A vármegye polgári védelmi főfelügyelője a lakosságvédelmi intézkedésekről tartott előadást.

(https://heves.katasztrofavedelem.hu/)

Oszd meg ezt a cikket!