Tourist Police Gyöngyösön

Tolmácsolás és útbaigazítás. Elsősorban ezeket a feladatokat kell elvégeznie azoknak a fiataloknak, akik a Tourist Police akció keretein belül önkéntes közösségi szolgálatot teljesítenek. A program idén Gyöngyösön újra elindult, ahol a főbb területeken, mint például a Főtér, a Művelődési Központ, és a strand környékén, a nyár folyamán állandó járőrözésre számíthatnak a turisták és a városban élők.

– Olyan személyeket várnánk, akik idegen nyelvben járatosak, illetve jól beszélnek valamilyen idegen nyelvet. Mivel középiskolásokról van szó, természetesen ha az idegen nyelv nem megy annyira „perfektül”, akkor az nekünk még nem jelent problémát, mert itt ez a szolgálat lehetőséget nyújt a diákok számára arra is, hogy ezen a területen is kipróbálják magukat. Ez a szolgálat nem csak arra hegyeződik ki, hogy tud e a idegen nyelven a diák, hanem ez egy bűnmegelőzési és közlekedési rendészeti szempontból is megelőzési tevékenység. Tehát abban is szívesen látjuk a diákokat – mondta el Marsi Zoltán Sándor a Gyöngyösi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának vezeőtje.

Idén eddig egy fiatal jelentkezett a Gyöngyösi Rendőrkapitányságra, azonban az elmúlt évek tapasztalatai alapján a rendőrség szeretné, ha minél több diák érkezne a programba, hiszen a járőrök szívesen veszik a fiatalok segítségét.

– A diákok részéről mindig pozitív a tapasztalat, amikor elvállunk akkor mindig úgy nyilatkoznak, hogy nagyon tetszett nekik ez a szolgálat, szívesen megcsinálnák még egyszer. A mi részünkről pedig azt gondolom, hogy a rendőrség nyitottságát jellemzi, hogy fogadjuk a diákokat közösségi szolgálatra. Másrészt valóban színesítik a rendőri szolgálatot a város területén – tette hozzá Marsi Zoltán.

Marsi Zoltán elmondta azt is, program azért is hasznos, mert a középiskolások nem csak betekinthetnek a rendőrök munkájába, hanem segíthetnek is az embereknek és közben az iskolában tanultakat is gyakorolhatják.

 

Forrás. Gyöngyösi Televízió

Oszd meg ezt a cikket!