Tour de Hongrie - Magyar Kerékpáros Körverseny 2022. május 11-15.

Az évről-évre egyre nagyobb figyelmet kiérdemlő verseny mezőnye 2022. május 15-én halad át Eger területén.

A versenyzők Felsőtárkány felől érkeznek Egerbe, majd a II. Rákóczi F. úton (25-ös számú főútvonalon) közelítik meg a Kisasszony utcát (24-es számú főútvonalat). A Kisasszony utca – Baktai utca kereszteződésénél egy sprint részhajrá vár a résztvevőkre.

A verseny balesetmentes megvalósítása érdekében az alábbiak szerint forgalomkorlátozásra és terelésre kell számítani a jelzett napon.

Az előzetes tervek szerint 10.38-kor érkezik a mezőny a megyehatárra. Ehhez igazodva 10.08-kor a Rendőrség zárást eszközöl a Felsőtárkányi elágazóban és Felsőtárkány felé zárja a közutat. 10.40-kor lezárásra kerül a Kisasszony utca – Bartalos Gyula utca kereszteződése és minden becsatlakozó útkereszteződés, azaz a II. Rákóczi F. úton és az Egri úton innentől nem lehet gépjárművel közlekedni.

A versenyzők várhatóan 10.50 – 11.07 között érkeznek meg Egerbe a lezárt útszakaszra.

A Baktai utca – Kisasszony utca kereszteződésénél 11.11-kor várható a sprint részhajrá, majd a mezőny Egerbakta irányába távozik városunkból.

A versenyzőket egy záróautó kíséri, melynek elhaladását követően szüntetik meg a zárási pontokat és engedik tovább a gépjárműforgalmat.

Ezúton kérjük a gépjárművezetőket, hogy a jelzett napon és időtartamban kerüljék el az Egri utat, a II. Rákóczi F. utat, a Kisasszony utcát és a Baktai utcát. Ellenkező esetben megértésüket és türelmüket kérjük a zárás idejére, a mezőny elhaladásáig.

A Tour de Hongrie – Magyar Kerékpáros Körverseny balesetmentes megvalósítása érdekében azzal a további kéréssel fordulunk a gépjárművezetőkhöz, hogy

-    kerüljék az Egri úton (Eger irányába), a szélső sávban történő megállást, várakozást, parkolást. 
-    kerüljék a Kisasszony utcában (mindkét oldalon), a szélső sávban történő megállást, várakozást, parkolást.

Ezeken a helyszíneken várhatóan megállást, várakozást és parkolást gátló zárás is kialakításra kerül.

-    kerüljék a Kisasszony-temető gépjárművel történő megközelítését.

Felhívjuk a Kisasszony utcában lévő magánterületen megvalósuló Kisasszony piacra érkezőket, hogy a jelzett időpontban és időtartamban a gépjárművek ki- és beközlekedése, valamint a vásárba látogatók ki- és beközlekedése korlátozott lesz!

A Tour de Hongrie – Magyar Kerékpáros Körverseny balesetmentes megvalósítása érdekében azzal a kéréssel fordulunk a gyalogosan közlekedőkhöz, hogy a jelzett időpontban kerüljék el a lezárt útszakaszon történő átkelést. A gyalogos közlekedés a kijelölt átkelőhelyeken is korlátozott lesz! A mezőny nagy sebességgel érkezik, így egy szabálytalan átkelés súlyos balesetet okozhat!

Az okozott közlekedési kellemetlenségekért ezúton is elnézésüket kérjük!

Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal
 

Oszd meg ezt a cikket!