Több ingatlanba is betört és még egy autót is elkötött egy férfi Egerben

Az Egri Járásbíróság nyomozási bírája ülést tartott szeptember 11-én szombaton délelőtt, ahol elrendelte a gyanúsított letartóztatását egy hónapra. A gyanúsítottal szemben kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt nyomoz az Egri Rendőrkapitányság. A gyanú szerint a most letartóztatott férfi augusztus 25. és szeptember 6. között több lopást is elkövetett, akként, hogy több ingatlanba behatolt és onnét különböző értéktárgyakat tulajdonított el – számolt be Hoszné dr. Nagy Tímea sajtószóvivő. Közlése szerint, a lopások üzletszerűen elkövetettnek minősülnek. Ezt követően szeptember 9-én társával beültek egy nyitott személygépjárműbe, és azzal jogtalanul Egerbe közlekedtek, majd az autóban talált bankkártyával egy élelmiszerüzletben megpróbáltak fizetni.

A bíróság a letartóztatást azért rendelte el, mert – figyelemmel a gyanúsított személyi körülményeire is, lakó- és tartózkodási helye bizonytalan – feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, megszökne vagy elrejtőzne, a bizonyítás megnehezítésének és meghiúsításának megakadályozása érdekében a büntetőeljárásban részt vevő személyeket – különösen a rokonait és az ismerőseit – jogellenesen befolyásolná a vallomástételükben vagy tárgyi bizonyítási eszközöket – a sértettektől eltulajdonított és eddig még meg nem talált értéktárgyakat – rejtene el vagy semmisítene meg. Ezen túl a gyanúsított esetében fennáll a bűnismétlés veszélye is.

 

A végzést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított szabadlábra helyezése érdekében fellebbezést jelentett be. A határozat nem jogerős, a végleges döntést az Egri Törvényszék hozza meg, de ezen időpontig a gyanúsított biztosan letartóztatásban marad.

Oszd meg ezt a cikket!